Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehitkamil'in fidanları ağaç oldu

        - 'Bi Dünya Yeşil' projesi ile dikelen fidanlar büyüyor

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gelecek nesillere yeşil bir miras bırakmak adına çalışan Şehitkamil Belediyesi'nin "Bi Dünya Yeşil" projesi kapsamında diktiği fidanlar ağaç oldu. İlk olarak 2010 yılı Mart ayında dikimi yapılan fidanlar 6. yaşına girdi.

        Yarınlara daha yeşil bir dünya bırakma hedefiyle çalışmalarına yön veren Şehitkamil Belediyesi, 2010 yılında hayata geçirdiği "Bi Dünya Yeşil" projesinin meyvelerini almaya başladı. 6 sene önce dikilen fidanlar ağaç oldu. Şehitkamil Belediyesi, her yıl düzenli olarak Mart ve Kasım aylarında "Bi Dünya Yeşil" projesi kapsamında binlerce fidanı toprakla buluşturuyor. Şehitkamil Belediyesi, koruma altına aldığı fidanlar sayesinde geleceğin teminatı olan çocuklara güzel bir yeşil alan hazırlıyor. 2010 yılının Mart ayında hayata geçirilen ve 2016 yılının Mart ayına kadar 12. etabı tamamlanarak, yaklaşık 743 bin 480 metrekare alan üzerine toplam 96 bin 109 adet fidanı toprağa diken Şehitkamil Belediyesi'nin fidanları gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. 6 yıl önce 1. etap Şehitkamil Beylerbeyi Ormanı ile Beylerbeyi-Araban Yolu üzerinde başlanan bu anlamlı projede, 87 bin metrekare alan üzerine yaklaşık 9 bin fidan dikilmişti. 6 yıl içerisinde büyüyen fidanlar, ağaç haline dönüştü ve geniş bir orman halini aldı.

        "Sonraki nesillere güzel bir miras kalacak"

        Beykent Mahalle Muhtarı Hayrettin Karataş, 6 yıl önce mahallesinde oluşturulan ilk ormana ilişkin açıklama yaptı. Birkaç sene sonra ekilen fidanlarla oluşturulan ormandan vatandaşın çok daha etkin bir biçimde faydalanacağına dikkat çeken Muhtar Karataş, "2010 yılında bulunduğumuz bölge çorak bir araziyken, Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu tarafından başlatılan 'Bi Dünya Yeşil' projesi ile bu bölgede büyük bir fidan dikimi gerçekleştirdi ve Şehitkamil Beylerbeyi Ormanı kuruldu. Eskiden mahallemiz 3 bin civarında bir nüfusa sahipken, hızla büyüyen ve gelişen bir mahalle konumuna geçti. Bugün mahallemiz, 40 bin nüfusa ulaştı ve bu kurulan ormanın kıymeti şimdiden arttı. 6 yıl önce dikilen bu fidanlarımız büyüyerek, yetişkin ağaca dönüştü. İnşallah, bu ağaçlarımız birkaç yıl içerisinde daha da büyüyecek ve mahalle sakinlerimiz bu ormanda piknik yapma, dinlenme, güzel vakit geçirme ve temiz hava alma imkanı bulacak. Bizden sonraki nesillere güzel bir miras olarak kalacak. Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu, gerçekten yeşile önem veren bir insandır. Mahallemize kazandırılan bu ormandan dolayı Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ile tüm ekibine şahsım ve mahallem adına çok çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (SD-Y)

        01.10.2016 15:41:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler