Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bergama'da Eğitim-Sen üyelerinden, maaş kesme cezasına protesto

        (Fotoğraflı)

        Sertan Ergit

        İZMİR (İHA) - İzmir'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, 29 Aralık grevine katılan Eğitim Sen üyelerine maaş kesim cezası vermesi ve Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etmesi, basın açıklamasıyla protesto edildi. Yapılan basın açıklamasında Eğitim Sen'li öğretmenlerin kamudan ihracı için rapor hazırlayan müfettiş Bahattin Demir'in önceki gün "FETÖ" soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına da değinildi.

        4 ilçeden Eğitim Sen üyesi 230 eğitim emekçisine maaş kesme cezası, 168 eğitim emekçisi de Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmişti. 30'da 1 oranda maaş kesme cezası verilen öğretmenlerden 164'ünün Buca'dan, 24'ünün, Menderes'ten, 2'sinin Dikili'den, 40'ınında Bergama'dan olduğu belirtilmişti. Ayrıca Buca'dan 76, Dikili'den 40, Menderes'ten 18 ve Bergama'dan 34 öğretmeninde Milli Eğitim Bakanlığı'nın Yüksek Disiplin kuruluna sevk edileceği öğrenilmişti. Eğitim Sen'li öğretmenlerin kamudan ihracı için rapor hazırlayan müfettiş Bahattin Demir ise önceki gün "FETÖ" soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenilmişti.

        Gelişen olaylar sonrası Bergama Eğitim-Sen Şubesi binasında bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına KESK Birleşenleri Eğitim-Sen, Tüm-Bel-Sen, Tarım Orkam-Sen ile CHP, HDP, ÖDP, TKP, EMEP, CHP Kadın Kolları, Bergama Haziran Hareketi ve üyeler katıldı.

        (ÖK-ÖK-Y)

        01.10.2016 18:11:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler