Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Narman Yatılı Kız Kuran Kursu hafızları belgelerini aldı

        (Fotoğraflı)

        Pehlül Düzenli

        ERZURUM (İHA) - Narman Yatılı Kuran Kursunda eğitimlerini tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle hafızlık belgelerini aldılar.

        Burhanettin Eser Kültür Merkezinde düzenlenen hafızlık törenine ilçe Kaymakamı Murat Eren, İl Müftü Vekili Celal Büyük, İlçe Müftüsü Yusuf Kars, İl Müftülüğü Hac Umre Şube Müdürü Sadi Beyoğlu, Oltu Müftüsü Ahmet Bayraktutar, kursiyer aileleri ve daire amirleri katıldı.

        Hafızlık merasiminde konuşma yapan İlçe Müftüsü Yusuf Kars, "Yatılı Kur'an kursumuz ve diğer kurslarımız dini eğitimin yanın da milli ve manevi değerlerimizin öğretildiği dinimizin ana kaynağı olan Kuranı Kerimin doğru öğrenildiği ve hafız edildiği eğitim kurumlarıdır. Kuran kurslarımıza devam eden gençlerimiz Kuranı öğrenip hafız etmenin yanı sıra aynı zamanda lise tahsillerini de kesintiye uğratmadan çok yönlü yetişme fırsatları bulmaktadırlar. Bugün hafızlık merasimin de mezun olan hafız talebelerimizin sevinçlerini beraber yaşayacağız hafızlığını tamamlayan ve hafızlık belgesini almaya hak kazanan kızlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

        Hafızlığını tamamlayan ve hafızlık belgesini almaya hak kazanan Fatma Ak, "1 yıl yüzinelik yaptıktan sonra 1,5 yıla hafızlığımı bitirdim. Başta ilçe müftümüzden ve diğer hocalarımızdan Allah razı olsun. Bizlere çok emekleri geçti. Çok güzel bir yol bütün kardeşlerimin bu yoldan ilerlemesini isterim" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından düzenlenen taç giyme merasiminde hafızlık belgesini almaya hak kazananlara ödüller verildi. Öğrencilere ödülleri, İlçe Kaymakamı Murat Eren ve diğer ilçe müftüleri tarafından taktim edildi.

        Narman Yatılı Kız Kuran Kursunun bu yıl 18 mezun verdiğini belirten ilçe müftüsü Yusuf Kars, önümüzdeki dönemlerde hafız sayısının artması için çalışacaklarını söyledi.

        Hafızlık töreni daha sonra söylenen ilahilerle sona erdi.

        (PD-ÖB-Y)

        02.10.2016 10:52:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler