Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mutlulukları resmiyet kazanacak

        - Konak'ta toplu nikah töreni

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in kalbi Konak'ta Türk Medeni Kanunu'nun kabul edilişinin 90. yıldönümü 4 Ekim Salı günü düzenlenecek toplu nikah töreniyle kutlanacak.

        Konak Belediyesi çeşitli nedenlerle nikah kıyamamış ya da evlenmek isteyen ancak ekonomik durumu iyi olmayan çiftler için toplu nikah töreni düzenliyor. 4 Ekim 1926 tarihinde yürürlüğe giren Türk Medeni Kanunu'nun kabul edilişinin 90. yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek toplu nikah töreni 4 Ekim Salı günü Konak Belediyesinin Eşrefpaşa Evlendirme Memurluğunun Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'ndeki nikah salonunda yapılacak. Resmi nikahı olmayan ya da nikah işlemleri için gereken bedeli ödeyecek ekonomik gücü bulunmayan çiftlerin başvurduğu toplu nikah töreni için hazırlıklar sona erdi. Mutluluklarını resmileştirmek isteyen çiftlerden başvurular sırasında hiçbir ücret alınmazken, evlilik cüzdanı bedeli de yine Konak Belediyesince karşılandı.

        Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 4 Ekim Salı günü saat 11.00'de düzenlenecek topu nikah törenine sadece imza atacak çiftlerin değil tüm İzmirlilerin davetli olduğunu belirterek, "4 Ekim'de evliliklerini resmileştirecek tüm çiftlerimizi ve bu mutlu güne tanıklık etmek isteyen herkesi düzenleyeceğimiz toplu nikah törenine bekliyoruz" dedi. Nikahı kılan çiftleri tören sonrasında kokteyl eşliğinde eğlence de bekliyor. Düğünlerin olmazsa olmazı, mutluluğun ağız tadı düğün pastası da kesecek olan çiftlere Konak Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler de verilecek.

        (CA)

        02.10.2016 11:24:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler