Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çevreye duyarlı okullar ödüllendirildi

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Şahinbey Belediyesi, Atık Pil Toplama Kampanyası'na katılım gösteren, çevreye duyarlı okulları ödüllendirdi.

        Şahinbey, Şehitkamil, İslahiye ve Nizip Belediyeleri ile birlikte Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneğinin de (TAP) desteğiyle düzenlenen kampanyada Şahinbey bölgesinde en fazla pil toplayan okullar ve öğrenciler ödüllendirilerek hediyeler verildi.

        Şahinbey Belediyesince, düzenlenen ve öğrencilere çevre bilincini aşılamak için yapılan kampanya sonrasında Karataş Anaokulu bin 738 adet, Dayı Ahmet Ağa İlköğretim Okulu bin adet, Cumhuriyet İlköğretim Okulu 308, Şahinbey Anadolu Lisesi 75 adet atık pil toplayarak birinci oldu.

        Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen Atık Pil Toplama Kampanyası sonuçlandı. Kampanya kapsamında Şahinbey Bölgesinde bulunan okullara atık pil toplama kutusu dağıtıldı. Kampanya süresince bu yıl 4.646 kilo atık pil toplandı. 2013 yılından bu yana düzenlenen kampanya süresince ise toplam 7.792 kilo pil toplandığı açıklandı.

        ''Geleceğimize yatırım yapıyoruz''

        Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çocuklara ve gençlere çevre bilincini aşılamak amacıyla 2013 yılından bu yana böyle bir kampanya düzenlediklerini belirterek, "Yaşadığımız dünyayı korumak, çevremize sahip çıkmak, çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmak hepimizin elinde. Atık piller toprağa, tarım arazilerine ve geleceğimize zarar veren unsurlar. Pillerden vazgeçmemiz mümkün değil ama onları usulünce toplayarak bertaraf ettiğimiz zaman, geleceğimize de ciddi bir yatırım yapmış olacağız. Bu konuda okullarımıza öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

        Tahmazoğlu ayrıca Karataş Anaokulu'nun tamamını Çanakkale'ye götürüleceğinin müjdesini verdi.

        Okullar ödüllendirildi

        Atık pil toplama kampanyasında birinci olan Karataş Anaokulu'na projeksiyon perde, Dayı Ahmet Ağa İlköğretim Okulu'na ve Şahinbey Anadolu Lisesi'ne laptop ve yazıcı, hediye edilirken, kampanya ya dahil olan diğer okullara satranç takımı ve spor seti hediye edildi.

        (BRN-Y)

        02.10.2016 13:59:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler