Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta ayçiçeği hasadı başladı

        (Fotoğraflı)

        Nejdet Armağan

        MUŞ (İHA) - Muş'ta buğdaya alternatif ürün olarak ekimi yapılan ayçiçeği hasadına başlandı.

        Bulanık ilçesine bağlı Sultanlı köyünün Boztaş mezrasında yaşayan Ballı ailesi tarafından 4 bin dönüm alanda ekimi yapılan yağlık ayçiçeğinin hasadına başlandı. Tarlada gazetecilere açıklama yapan İhsan Ballı, 9 kardeş olarak kendilerine ait yaklaşık 13 bin dönüme yakın araziyi dönüşümlü olarak işlettiklerini söyledi. Bu yıl 4 bin dönüm alanda yağlık ayçiçeği ekimini gerçekleştirdiklerini belirten Ballı, bunun hasadını yaptıktan sonra yerine gözlük buğday ekimi yapacaklarını belirterek, "Ayçiçeği ile toprağı yeniletiyoruz. Bu açıdan ayçiçeğine önem veriyoruz. Her yıl aynı ürün ekilmemesi için ayçiçeğine de ağırlık veriyoruz. Bundan da önemli ölçüde verim alıyoruz" dedi.

        4 bin dönümde yaklaşık bin 500 ton verim aldıklarını dile getiren İhsan Ballı, "Diyarbakır, Nizip ve Gaziantep'teki yağ fabrikalarına gönderiyoruz. Şu ana kadar 200 ton civarında gönderdik. Kilosunu 1,7 liradan satışa sunuyoruz. Bulanık ilçesinde yalnızca biz ekim yapıyoruz. Malazgirt ilçesinde ise çok az miktarda ekim yapılmaktadır. Genel olarak bizim dışımızda fazla ekim yapan yok. Buradan yaklaşık bin 500 ton civarında ürün bekliyoruz" diye konuştu.

        Bölgenin iklim şartlarının ayçiçeği ekmeye müsait olduğunu belirten Ballı, kentte yağ fabrikası olmadığı için ürettikleri ayçiçeğini Diyarbakır, Gaziantep ve Nizip'teki fabrikalara gönderdiklerini, bunun da nakliye sorununu ortaya çıkardığını sözlerine ekledi.

        (NA-MSA-Y)

        03.10.2016 12:43:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler