Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Lapseki'ye doğalgaz hattı için son aşamaya gelindi

        (Fotoğraflı)

        Utku Yaşar Cüce

        ÇANAKKALE (İHA) - Ak parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale'nin Lapseki ilçesine doğalgaz hattının ulaşmasında son aşamaya gelindiğini kaydetti.

        Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Bakanlar Kurulu'nun kamulaştırma kararını paylaştı ve Lapseki'ye doğalgaz temininde gelinen süreci değerlendirdi. Turan yaptığı açıklamada, "2 yılı aşkın süredir ısrarla EPDK, BOTAŞ gibi kurumlarımızda takip ettiğimiz doğalgaz talebimiz Bakanlar Kurulu tarafından alınan doğal gaz hattının döşeneceği Biga-Lapseki-Çanakkale hattının kamulaştırılması kararı ile önemli bir aşama daha kat etmiş oldu. Artık Biga üzerinden Lapseki'ye, oradan da Çanakkale'ye ulaşacak hattın döşenmesi için hiçbir engel kalmadı. BOTAŞ'ın Ekim ayı içerisinde ihale yapmasını bekliyoruz. İhalenin hemen ardından kazma vurulacak ve inşallah 2017 yılı sonu veya 2018 yılı başında Lapseki'miz doğal gaza kavuşmuş olacak. Ayrıca 16 inçlik çelik borularla Lapseki üzerinden Çanakkale Merkeze ulaşacak hat ile Merkez İlçemizin de doğalgaz temininde yaşayabileceği muhtemel sorunun önüne geçilmiş olacak. Göreve geldiği günden beri Lapseki'ye doğalgazın gelmesi için gayret gösteren Lapseki Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz'a ve ekibine teşekkür ediyorum.

        Lapseki'mize, Çanakkale'mize hayırlı olsun" dedi.

        (UYC)

        03.10.2016 13:15:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler