Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi 7. mezunlarını verdi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Selma Kara - Turan Bulut

        Kamera : Selma Kara - Turan Bulut

        KAYSERİ (İHA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nden 2015-2016 eğitim-öğretim yılında mezun olan 96 öğrenci, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

        ERÜ Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen mezuniyet törenine Vali Süleyman Kamçı, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, mezun olanların aileleri ve davetliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, "Fakültemiz 2004 yılında küçük bir binada hizmetlerine başlamış, 2005 yılında ilk öğrencilerini almış ve 2010 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Bugün burada 7. mezunlarımızı veriyoruz" diye konuştu. Daha sonra törende konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, "Türkiye'nin sayılı ve başarılı fakültelerinden birinden donanımlı olarak mezun oldunuz. Tabi ki meslek hayatına atılacaksınız. Unutmamanız gereken bir hekimlik mesleği bu. Hekimlik mesleği eğitimi sadece üniversite yıllarında olan bir eğitim değil, hayatınız boyunca eğitime devam etmek durumundasınız. Bunun yanında belki bir kısmınız akademik hayatı tercih edecek. Bizler sizden şunu istiyoruz. Bu ülkeye yararlı işler yapmanız, bu ülke için çalışmanız ve yaptığınız işi en iyi şekilde yapmanız. Herkes yapacağı işi, bulunduğu konumu en iyi şekilde değerlendirecek olursa ülkemiz gelişecektir. Başka faktörlerle uğraşmadan emeğinizi esirgemeyeceğinize inanıyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler diş hekimi yemini etti. Fakülteyi birincilikle bitiren Gizem Yeşilyurt yaş kütüğüne adını çaktıktan sonra Vali Süleyman Kamçı'dan mezuniyet belgesini aldı.

        Öte yandan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş'un kızı Aydeniz Taymuş da mezuniyet sevinci yaşayan öğrenciler arasındaydı.

        (TB-AÖ-Y)

        03.10.2016 16:40:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler