Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karaman'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası

        (Fotoğraflı)

        KARAMAN (İHA) - Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen konferansa katıldı.

        Piri Reis Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Vali Süleyman Tapsız, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Duran Ali Yıldırım ile dair müdürleri ve imam ve müezzinler katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunması ve İl Müftü Vekili Ziyaeddin Kırboğa'nın açılış konuşmasını yapmasından sonra Cami ve Kitap temalı kısa film gösterisi yapıldı. Film gösteriminin ardından Vali Süleyman Tapsız, programa katılan imam ve müezzinlere teşekkür konuşması yaptı.

        Vali Tapsız konuşmasında, "15 Temmuz gecesi ve sonraki bir aylık süreçte milli iradeden yana durarak, görevli olduğunuz camilerde okuduğunuz ezan ve salalarla halkımızı birlik ve beraberlik içerisine meydanlara davet eden sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Camiler ve Din Görevlileri haftanız kutlu olsun. Diyanet İşleri Başkanlığının almış olduğu kararla Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu seneki teması Cami ve Kitap olarak belirlenmiştir. Bizler ilk emri "oku" olan bir dinin mensupları, bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bu nedenle cami ve kitabın birbirlerinden ayrılması imkansızdır. İnsanları diğer canlılardan ayıran özelliklerden biri de öğrenme özelliğidir. Bizler toplum olarak çok az okuyoruz. Yunus Emre'nin dediği gibi küpün içersin de ne varsa dışarıya o sızar. Bu yüzden bizler küplerimizi okumayla bilgiyle doldurmalıyız ki, dışarıya da bilgi sızsın ve bu bilgileri de birbirimizle paylaşalım. Yalnız okuduğumuz kitaplarda seçici olmalıyız. Zamanımızı, emeğimizi çalan ve zihnimizi lüzumsuz işlerle oyalayacak kitapları okumak yerine bizlere faydalı olacak kitapları okumalıyız. Anlayarak okunan küçük bir kitap, anlamadan okunan onlarca kitaptan daha yararlıdır. Camilerimizde çocuklar, gençler ve yaşlılar için kütüphaneler, okuma köşeleri olmalıdır. En büyük eksikliklerimizden biri de budur. Kütüphanelere dini kitaplar ve beşeri kitaplar koyarak cemaat için okuma köşeleri oluşturulmalıdır. Öğrencilerin dersleri için kaliteli kaynaklar bulundurmalıyız. Camilerimizde bulunan kütüphanelerden ilk başta cami görevlilerimiz ve daha sonra cemaat faydalanabilmelidir" dedi.

        Kaliteli kitap okumanın önemine değinen Vali Tapsız, "Önemli olan sayısal çoğunluk değil, kalitedir. 10 kitabın ilk sayfasını okuyup bir köşeye atmak, kitap okumak değildir" diye konuştu.

        Vali Tapsız'ın konuşmasından sonra kürsüye Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Duran Ali Yıldırım çıkarak cami, Kur'an ve kitap hakkında katılımcılara konferans verdi. Konferans programı, Vali Tapsız ve Yrd. Doç. Dr. Duran Ali Yıldırım'a kitap hediye edilmesi ile sona erdi.

        (MD-AH-Y)

        03.10.2016 17:11:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler