Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yalova Belediyesi, SGK borçlarına karşılık esnaf sarayını verecek

        (Fotoğraflı)

        Saim Çotuk

        YALOVA (İHA) - Yalova Belediyesi, 21 milyon TL'lik birikmiş sosyal güvenlik borçlarını ödemek için halen Mühendislik Fakültesi olarak kullanılan binayı SGK'ya verecek.

        Yalova Belediyesi, devlete olan borçların yapılandırılmasına yönelik kanundan faydalanarak, SGK'ya olan 21 milyon TL'lik birikmiş SSK borçlarını ödemek için harekete geçti. Kanunen peşin ödemelerde ciddi faiz indirimleri olduğundan belediye peşin ödemeyi terciih etti. 18 milyon TL'ye inen SSK borçlarına karşılık belediyeye ait olan ve önce Esnaf Odaları Birliği ardından Yalova Üniversitesi'ne tahsis edilen binanın SGK'ya devri teklif edildi. SGK bu teklifi kabul etti.

        Esnaf Odaları Birliği başkanları ile yapılan görüşmede de esnaf odaları birliğine Karizma İş Merkezi'nden yer verilmesi kaydı ile olur alındı. Yalova Üniversitesi ise önümüzdeki yıl binayı boşaltacağını belediyeye bildirdi. Bu gelişmeler karşısında meclise gelen konu tartışmalara sebep oldu. Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, belediyenin bin 800 adet taşınmazında SGK'nın haczi olduğunu hatırlatarak, bu meselenin bir an önce çözüme kavuşturulması için yapılandırma fırsatından yararlanılması gerektiğini söyledi. AK Parti Grup başkanı Kasım Avar ise, bugüne kadar hiç bir belediye yönetiminin SGK'ya olan sosyal güvenlik borçlarını ödemediğini hatırlatarak, "Biz de bu borcun peşin olarak ödenmesinden tarafız. Biz bu borcu taksitlere bölersek bu belediye döneminde de borç ödenmeyecek ve tarihi bir fırsat kaçırılmış olacak" dedi.

        Binanın bilirkişilerce 12 milyon TL olarak kıymetlendirildiği, kalan 6 milyon TL'lik borcun ise belediye tarafından nakit olarak ödenmesi gerektiği vurgulandı. Karar netleştiğinde borcun bina ile ödenmesi teklifi SGK Yalova İl Müdürlüğüne sunulacak. Müdürlük ise konuyu bakanlığa soracak. Onay gelmesi halinde bina 12 milyon TL değerle kabul edilerek borçtan düşülecek. Yapılan görüşmeler neticesinde konunun kasım ayı meclisinde görüşülmesi kararı alınarak oy birliği ile kabul edildi.

        (SÇ-MŞ)

        03.10.2016 17:14:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler