Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydınlı Yörükler 'Arka Sokaklar'dan özür bekliyor

        - Yenipazar-Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği darbeci albay yakıştırmasına tepki gösterdi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Yenipazar-Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke, özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Arka Sokaklar' dizisinde darbeci albay rolündeki şahsın "Yörük Albay" olarak isimlendirilmesine tepki göstererek tüm Yörüklerden özür dilenmesini istedi.

        Yenipazar-Karaçakal Yörükleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Duran Teke, yaptığı açıklamada; "Biz Yörükler, hiçbir zaman devletle ters düşmedik, devlet düzenine de karşı gelmedik. Bizim atalarımızın bizlere, 'Ulül-emre itaat edin' diye vasiyet etmiştir. Çünkü bu devletin kurulmasında, bizim Yörükler en temel taşlardan birisini oluşturmuştur. 1918 Çanakkale Savaşı öncesinde 150 hanelik Karakaçal Köyü'nde bir kurada 18 kişi askere gitmiş, bunlardan hiçbirisi sağ dönmemiştir. 1918 ile 1921 yılları arasında 3 yıl bizim çadırlarımızda çocuk sesi çıkmamıştır. 27 Mayısla ilgili olarak hemşerimiz Adnan Menderes'e yapılan harekete yapılan hareket en fazla bir Yörükleri üzmüş ve O'nun idamının acısını yıllar yılı biz Yörükler unutmamışızdır" dedi.

        Yörükler özür bekliyor

        Yörüklerin böylesine bir yakıştırmayı asla hak etmediğini kaydeden Duran Teke, "Tarih boyunca devletinin hep yanında olmuş biz Yörükler, bu yakıştırmayı hak etmiyoruz. O nedenle biz bu ihtilalci 'Yörük Albay' yakıştırmasını kabul etmiyoruz. Bunu bütün Yörüklere yapılmış bir hakaret görüyoruz. Bu nedenle söz konusu televizyon ve dizi yetkililerinden yaptıkları bu yanlıştan bir an önce dönmelerini ve bütün Yörüklerden özür dilemelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

        (MB-Y)

        04.10.2016 10:19:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler