Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Baykan'da terör mağduru ihtiyaç sahiplerine 'Kızılay kartı'

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Niyazi Deniz

        SİİRT (İHA) - Türk Kızılay Baykan Şubesi tarafından terör olaylarından kaçarak ilçeye göç eden Şırnak ve Cizreli 16 aileye 'Kızılay Yardım Kartı' verildi.

        Kızılay Şube Başkan Yardımcısı Şakir Erol ile Baykan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Medeni Duygucu, Şırnak ve Cizre'den Baykan ilçesine göç eden terör mağdurlarını evlerinde ziyaret ederek Kızılay kartı dağıttı. Başbakanlığın talimatıyla terör mağduru 10 bin aileye 500 liralık yardım kartı dağıtılacağını aktaran Türk Kızılay Baykan Şube Başkan Yardımcısı Erol, ilçede önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi 16 aileyi evlerinde ziyaret ederek 'Kızılay Yardım Kartı' dağıttıklarını aktardı.

        İhtiyaç sahibi aileleri gözetlediklerini aktaran Erol, "Terör mağdurlarının yanı sıra Suriyeli ve ilçede ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha önce çeşitli yardımlarda bulunduk. Bu yardımlarımız periyodik olarak da devam ediyor. Kızılay Şubesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın belirlediği vatandaşların isimlerinden oluşan liste doğrultusunda 16 ailenin evini ziyaret ederek Kızılay kartı dağıttık" dedi.

        Yapılan yardımdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren terör mağduru vatandaşlar ise emeği geçenlere teşekkür etti.

        (MND-AKK-Y)

        04.10.2016 12:47:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler