Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uşak Beldiye Başkanı Cahan'dan polemiklere "Fore kazıklı" cevap

        (Fotoğraflı)

        Bayram Keleş

        UŞAK (İHA) - "Görevden alınıyor", "Eşi sorguda" "FETOCU 4 Belediye Meclis Üyesinin istifası isteniyor" iddialarına cevap veren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Ben işimi yapıyorum. Belediye olarak Stadyum Kavşağındaki battı çıktının 64. Kazığını çaktık. Hayırlı olsun. Polemiklere girmem" açıklaması yaptı.

        Belediye Başkanları Toplantısı için geçtiğimiz hafta sonu Erzincan'a giden, ancak hakkında "Ankara'ya gitti istifası istendi. Başkanlıktan istifa edecek" şeklinde iddialarla karşı karşıya kalan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısına Başkanlık etti. FETÖ' cü olduğu için istifası istendiği iddialarına muhatap kalan AK Partili Belediye Meclis üyeleri de oturuma katıldı. Meclis toplantısında herhangi bir istifa ve yedek üye atanması konuları gündeme gelmedi.

        'BEN İŞİMİ YAPARIM POLEMİĞE GİRMEM'

        Geçtiğimiz hafta sonu Uşak'ta olmayan Belediye Başkanı Nurullah Cahan hakkında bazı basın organlarında çıkan, "FETÖ'cü olduğu için AK Parti Genel Merkezinden çağrıldı. İstifası isteniyor. Belediye Meclisinden FETÖ'cü 4 meclis üyesi Ekim ayı Meclis toplantısında istifa edecek" şeklinde çıkan haberlere ilginç bir şekilde tepki verdi.

        Cahan, Stadyum kavşağında süren battı çıktı inşaatını denetlerken iddialar hakkında neler söyleyeceğini sorduğumuzda şu cevabı verdi: "Bu iddialara artık ne cevap vereceğimi bilemiyorum. Bir kere ben hafta sonu Ankara'ya değil, Erzincan'da, 44 belediye başkanının katılımıyla gerçekleştirilen "Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı" için Erzincan'a gittim. Bundan sonra sadece polemik yapmak ve halkı kışkırtarak belediyeyi çalışamaz hale getirecek bu iddialara hiçbir şekilde cevap vermeyeceğim ve bu iddialarla ilgili hiç kimseyi de muhatap olmayacağım. Benim tek bir sevdam var, o da Uşak. Uşak'a ve Uşaklıya hizmet etmek için gece gündüz çalışıyorum. Şu anda gördüğünüz gibi Stadyum kavşağında yapılan battı çıktının 64. Fore kazığını çakmaktayız. Hayırlı uğurlu olsun. İşimiz hizmet, laf yetiştirmek değil."

        YEDEK ÜYENİN İŞGÜZARLIĞI DEDİKODULARI TETİKLEDİ

        Erzincan'da, 44 belediye başkanının katılımıyla gerçekleştirilen "Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı nedeniyle hafta sonunu bu kentte geçiren Cahan'ın Ankara'ya istifa için gittiği yönündeki haberlere neden olan olay, AK Partiden Uşak Belediye Meclisi yedek listesinde 5. sırada bulunan üye E.B.nin sosyal paylaşım sitesinde asil üyeliğe atandığı yönündeki paylaşımlarından kaynaklandı.

        Bu bazıları tarafından E.B. nin 4. Yedek sıradan asilliğe atanacağı ve 4 asil üyenin FETÖCÜ olduğu için genel merkez tarafından istifası istendiği şeklinde algılandı ve sosyal medyada buna yönelik paylaşımlar yayınlandı.

        EŞİNİN POLEMİK KONUSU YAPILMASINA SİNİRLENDİ

        Bundan sonra hakkında yapılan saçma sapan iddiaya cevap vermeme kararı aldığını ifade eden Başkan Cahan'ı en sinirlendiren olayın ise İngilizce öğretmeni olan eşi hakkında FETÖ soruşturmaları kapsamında ifadesinin alındığı yönündeki asılsız iddiaların olduğu öğrenildi.

        Cahan'ın yakın çevresine; "Tamam, ben birilerinin haksız kazançlarına engel olduğum için hedef alınıyorum. Ben bir siyasetçiyim. Bunu anlayabilirim. Ama eşimden ne istiyorlar? O kendi halinde öğretmenlik yapan ve çocuklarını yetiştiren bir kadın. Ne eşim ne de ben herhangi bir örgütten dolayı ifade verdik. Hakkımızda en ufak bir işlem yapılmadı. Bu olaylara sevgili eşimi karıştırmaları çok çirkin bir davranış" şeklinde yakındığı öğrenildi.

        (BK-İK)

        04.10.2016 15:50:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler