Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Murat Aydın'dan şampiyonlara ziyaret

        - Başkan Murat Aydın, Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı ile şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Coşkun

        İSTANBUL (İHA) - Avrupa Buz Hokeyi Şampiyon Kulüpler Kupası'nda üçte üç yaparak 9 puanla Avrupa Grup Şampiyonu olan Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile birlikte şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.

        2009 yılında bir sorumluluk projesi kapsamında kurulan Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirilen Avrupa Buz Hokeyi Şampiyon Kulüpler Kupası'nda üçte üç yaparak 9 puanla Avrupa Grup Şampiyonu oldu.

        Çalışmalarına ara vermeden devam eden şampiyon takım, Silivrikapı Buz Pisti'nde antrenman yaptı. Takımı antrenman sırasında ziyaret eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, sporcuları tekrar tebrik etti. Başkan Aydın ile bir süre sohbet eden oyuncular, birlikte kupa kaldırmayı da ihmal etmedi.

        "Büyük bir başarı hikayesi"

        Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Sokaktan gelen gençlerle üniversiteden gelen gençlerin oluşturdukları atmosferin yansıması" dedi.

        Takımın kuruluşuna ilişkin bilgi veren Başkan Aydın, "Geçen yıl Avrupa'da 2'nciliği, bu sene gruplarında şampiyon oldular. Türkiye'den birkaç level üstte olan ülkelerin şampiyon takımlarını yenerek bunu oluşturdular. Tebrik ediyorum, alınlarından öpüyorum. Gerçekten büyük bir başarı hikayesi" ifadelerini kullandı.

        Takımda antrenör yardımcılığı ve oyunculuk yapan Barış Coşkun, "Türkiye'de bir iki gerçekleştirdik. Gururluyuz, mutluyuz. Antrenmana aynı şekilde devam edip ikinci raundu almaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

        Takım Kaptanı Gökhan Öztürk, "Yeni hedefimiz tabi ki bundan sonra önümüzdeki grupta kalıp, seneye kısmet olursa Türkiye şampiyonu olursak tekrardan bir üst gruptan devam etmek" dedi.

        Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Halit Albayrak da, "Türk Buz Hokey tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Daha önce 2'nciler, 3'üncüler oldu ama ilk defa bir şampiyonluk elde eden oldu" şeklinde konuştu.

        Takım, daha sonra Başkan Murat Aydın ile birlikte toplu fotoğraf çekildi.

        (HC-HB-MK-Y)

        04.10.2016 16:12:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler