Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyanet-Sen Başkanı Çil'den Camiler ve Din Görevlileri Haftası açıklaması

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Diyanet-Sen Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı ve Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili açıklamada bulundu.

        Başkan Emin Çil, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın toplumsal bir ihtiyaçtan doğduğunu ve 1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihlerinde kutlandığını kaydetti.

        Emin Çil, "İbadetler ferdi olarak yapıldığı gibi bir kısmı da toplu olarak yapılır. Toplu ibadet mekanları camilerdir. Zaten cami, kelime manası olarak 'toplanma yeri' demektir. Bu topluluğu sevk ve idare eden birilerinin olması tabiidir. İmam hatipliğin kaynağı da buradan başlar. Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl 'Cami ve Kitap' teması ile kutlanıyor. Camileri kitapla buluşturmayı, uygun camilere kütüphaneler açmayı, yazar günleri düzenlemeyi de kapsayan etkinlikler çerçevesinde kültür ve medeniyetimizin en büyük taşıyıcısı kitap ve kitap okumanın önemi Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesi ile bir kez daha vurgulanacak" dedi.

        Çil açıklamasında, "Hiç kuşkusuz kitap okumak insanoğlunun kişisel gelişimini elde etmesindeki mühim etkenlerden biridir. İnsanın fikir yapısını, hayal dünyasını geliştiren, sözcük dağarcığını arttıran, insana informasyon ve birikim kazandıran bir çok konuda yazılmış yüzlerce kitap vardır. Günümüzde kitaba ulaşamamak, kitap okumamak artık bahane edilemez. İnsan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu kitap okumaktır. Gelişmiş ülke toplumları, haiz oldukları bilgilerin yüzde 55'ini kitap okuma kanalıyla kazanmıştır. Gelişmemiş ülkelerin çoğunun karşılaştıkları sorunların temelinde ise eğitimsizlik ve kitap okumamak yatar. Günümüzde teknolojinin bu kadar gelişmesi aslında bizlerin ve özellikle gençlerin kitaba uluşma şansını da yükseltmiştir. İnternetten ulaşabileceğimiz yüzlerce kitap teknolojinin nimetlerini bu yönde kullanmak isteyenlere büyük imkanlar sağlamaktadır.

        Yüce Allah'ın evi olan camilerimizin kitaplarla doldurulması bu mekanlarda gençlerimize çocuklarımıza ders yapma kitap okuma imkanları verilmesi camiyi de asıl işlevine sosyal hayatın merkezine yerleştirecektir. Camilerimiz yalnızca ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı mekanlardır" ifadelerini kullandı.

        (AHM)

        04.10.2016 16:26:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler