Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇESAL'dan sokak hayvanları için uyarı

        (Fotoğraflı)

        İsa Atagöz

        İZMİR (İHA) - 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle açıklama yapan Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvan Severler Derneği (ÇESAL) yetkilileri, Çeşme'de yüzlerce sokak hayvanının aç ve susuz olduğunu belirterek hayvan barınağının koşullarının da iyi olmadığını öne sürdü.

        ÇESAL tarafından 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Çeşme'deki sokak hayvanlarına gönüllüler tarafından yardım edildiği, hayvanları kısırlaştıracak belediye ekiplerinin olmadığı ve hayvan barınaklarının da durumunun iyi olmadığı ileri sürüldü.

        Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Eski çöplüğün oradaki yüzlerce köpek aç susuz kalınca onları beslemek, su taşımak da biz ve gönüllülerimize kaldı. Maalesef göstermelik birkaç iş dışında faydalı, kalıcı, çözüm odaklı hiçbir şey yapılmıyor. Yaz boyunca Çeşme'ye tatil için gelenler, grup grup aç susuz köpekler ve onlara yetişmeye çalışan birkaç hayvan gönüllüsü gördü. Bize sürekli mesaj geliyordu 'bu zavallı köpekler ve yavrularına bakan yok mu?' diye. Biz her gün su ve yemek taşıdık ama yeterli değil. Üremeleri durdurulmalı ancak bunu yapabilecek bir belediye ekibi yok. Dağ tepe iki gün peşlerinden koşup sonra da 'olmuyor' demekle olacak iş değil. Profesyonel ekip kurulması lazım. Her canlının bu dünyada yaşama hakkı var ve buna saygı göstermeliyiz. Türkiye'de artık kanıksanmış ve kronikleşmiş bir problem olan sahipsiz hayvanların aslında herkesin sorumluluğu olduğuna ve onları koruyup, sahiplenmenin hepimiz için bir insanlık görevi teşkil ettiğine inanıyoruz. Bu sorunu görmezden gelerek, hayvanları barınaklara tıkarak, zehirleyerek, açlığa ve soğuğa mahkum ederek ya da 'bu belediyelerin görevi beni ilgilendirmez' diyerek çözülemeyeceğini bir kez daha gözler önüne sermek için buradayız."

        04.10.2016 16:48:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler