Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Çakır MASKİ'nin çalışmalarını inceledi

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün Akçadağ ilçesine yaptığı çalışmaları inceledi.

        MASKİ Genel Müdürlüğü, Akçadağ ilçesine bağlı Kadıibrahim Mahallesi'ne maliyeti 306 bin 437 TL olan 8 bin 405 metre içme suyu hattı, Yalınbudak Mahallesi'ne maliyeti 270 bin 923 TL olan 3 bin 600 metre içme suyu hattı ile 1 adet depo çalışması, Çakıllıpınar, Güzyuurdu ve Çosanuşağı mahallerine maliyeti 558 bin 384 TL olan 6 bin 520 metre içme suyu hattı döşeme çalışması gerçekleştirdi. Toplam da 1 milyon 135 bin 745 TL olan çalışmaları AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan, MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş ve Akçadağ mahalle muhtarları yerinde inceledi.

        Akçadağ ilçesi Yalınbudak Mahalle Muhtarı İbrahim Aslantaş, mahalle meydanında bir yerde su olduğunu ve bütün mahallelinin yıllardır kovalarla içme suyu ihtiyacını karşıladığını belirtti.

        Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş ise MASKİ'nin Akçadağ ilçesinde yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini aktardı. Gönültaş, "Malatya, büyükşehir olduktan sonra Akçadağ adeta şantiye sahası gibi çalışıyor. Yıllardır hasret kaldığımız suya kavuşuyoruz" şeklinde konuştu.

        Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Büyükşehir Belediyesine bağlı tüm kuruluşların Malatya genelinde çalışmalarına devam ettiğini söyleyerek, özellikle Akçadağ ilçesinde yol ve su sıkıntısı çeken mahallelerin sorunlarının giderildiğinin altını çizdi. Çakır, "AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, kaymakamımız ve Akçadağ Belediye Başkanımız ile birlikte Akçadağ ilçemizi ziyaret ediyoruz. Hem MASKİ'nin hem de Yol Asfalt Daire Başkanlığımızın yapmış olduğu çalışmaları yerinde inceliyoruz. Muhtarlarımızla birlikte yapılan ve yapımı devam eden çalışmalar hakkında istişarelerde bulunacağız. Ayrıca 2017'de yapacağımız yatırımlarımızla alakalı çalışmalarımız için ön bilgi edinmek amacıyla bir araya geldik. İçme suyu şebeke hattı olmayan 3 mahallemiz vardı. MASKİ Genel Müdürlüğümüz içme suyu problemi olan bu üç mahallemiz için sondaj çalışmaları yaptı. Hat döşeme çalışmalarının ardından su depoları yapıldı ve üç mahallemiz içme suyuna kavuştu. 3-4 mahallemiz su debisinin azalmasından dolayı içme suyu sıkıntısı çekiyor. Bunları da gidermek için çalışmalarımıza başladık. Büyükşehir olduktan sonra mahallerimiz için uzun vadeli çalışmalar yapacağız" ifadelerini kullandı.

        AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, AK Parti iktidarları döneminde hizmetin en üst düzeyde verildiğini ifade etti. Şahin, "Akçadağ ilçemize bağlı özellikle havaalanın batı tarafında yer alan mahallerimizde içme suyu ile alakalı yapılan çalışmaları yerinde görmek istedik. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Bey bizleri davet etti. AK Parti iktidarları döneminde su konusunda da bugüne kadar özellikle KÖYDES Projesi kapsamında susuz mahalle bırakmadık. Su sıkıntısı çeken birkaç mahallemizde sondaj çalışmaları yapıldı. Yeni hatlar döşenerek vatandaşlarımız şebekeli suyu kavuştu. Elbette bu işler kolay olmuyor. Hem içme suyu hem de sulama suyu konusunda ciddi çalışmalar yapmaktayız. Özellikle siyasiler olarak bizler vatandaşlarımızın hayatlarını rahat bir şekilde idame ettirmesi, buraları terk etmemesi, nesillerinin de buralarda yaşamaları, ekmeklerini kazanacakları bir ortamı oluşturmak için ciddi çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

        (ZIG-CÖ-Y)

        04.10.2016 17:22:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler