Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Işın, Diyadin'de okul açılışına katıldı

        - Ağrı Valisi Musa Işın:

        - "Devlet sana para gönderiyorsa parayı hizmette kullanacaksın, yatırımda kullanacaksın, başka yerde kullanmayacaksın"

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Genç

        AĞRI (İHA) - Ağrı Valisi Musa Işın, "Halk seçti, 'gelin hizmet edin' dedi. Ama sen suç işlersen, teröre destek verirsen, yataklık edersen, kusura bakmayın hiçbir devlet buna izin vermez, bu kadar basit. Halk sana oy verdiyse hizmet edeceksin. Devlet sana para gönderiyorsa, parayı hizmette kullanacaksın, yatırımda kullanacaksın, başka yerde kullanmayacaksın" dedi.

        Diyadin ilçesinde yapımı tamamlanan Mollakara Köyü İlkokulu ve Ahmed-i Hani İlkokulu'nun açılışı törenle yapıldı. Açılış törenine Ağrı Valisi Musa Işın, Diyadin Kaymakamı Mekan Çeviren, Taşlıçay Kaymakamı Ejder Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Vali Işın, "Bir ilçe halkı ancak bu kadar geri kalmışlığa, bu kadar kötü hizmete ve hizmetsizliğe mahkum edilebilir. Halk seçti, 'gelin hizmet edin' dedi. Ama sen suç işlersen, teröre destek verirsen, yataklık edersen kusura bakmayın, hiçbir devlet buna izin vermez, bu kadar basit. Halk sana oy verdiyse hizmet edeceksin. Devlet sana para gönderiyorsa, parayı hizmette kullanacaksın, yatırımda kullanacaksın, başka yerde kullanmayacaksın" dedi.

        Kimsenin bu aziz milletin birlik ve beraberliğini dinamitleyemeyeceğini söyleyen Vali Işın, "Kimse vatandaşın huzurunu bozamaz. Kimse aziz milletin birlik ve beraberliğine dinamit sokamaz. Hiç kimse bu devletle baş edemez, milletin birlik ve beraberliğini bozamaz, bu kadar net. Sadece yapanlar kendilerine yapmış olur. Biz istiyoruz ki Ağrı halkı, Diyadin halkı kan ağlamasın, gözyaşı dökmesin, teröristlere pabuç bırakmasın. Çocuklarımızı onlara heba etmesin" diye konuştu.

        Vali Işın'ın konuşmasının ardından okulların açılışı yapıldı. Sınıfları tek tek gezen Vali Işın, öğrencilerle bir süre sohbet ederek kırtasiye malzemesi hediye etti. Vali Işın, beraberindekilerle Diyadin Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Kaymakam Mekan Çeviren'i de makamında ziyaret etti. Belediye çalışanlarıyla bir toplantı yapan Vali Işın, ardından ilçeden ayrıldı.

        (AG-MSA-Y)

        04.10.2016 18:18:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler