Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan;

        - "Din görevlilerine ciddi görevler düşüyor"

        (Fotoğraflı)

        Mücahit Bilgi

        NİĞDE (İHA) - Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen programda yaptığı konuşmada, "15 Temmuzdan sonraki süreçte, insanların din kisvesi altında yönlendirildiğini belirtti ve din görevlilerinin sorumluluğunun bir kat daha arttığını söyledi.

        Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Müftülüğü'nün Kültür Merkezinde düzenlediği Camiler ve Din Görevlileri Haftası programa katıldı. Niğde'de son 3 yılda cami sayısında ciddi oranda artış yaşadığını ifade eden Başkan Akdoğan, cami yapmak kadar, camilerin içinin doldurulmasının da önemli olduğunu vurguladı.

        Din kisvesi altında insanların nasıl kandırıldığının ve nasıl farklı şekilde yönlendirildiğinin 15 Temmuz'dan sonraki süreçte net bir şekilde görüldüğünü kaydeden Akdoğan, bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve din görevlilerine ciddi görevler düştüğünü söyledi. Başkan Akdoğan din eğitiminin devlet eliyle görevlendirilen din görevlilerinin dışında hiç kimseye bırakılmaması gerektiğinin de altını çizdi.

        ''Bayrağımız, Devletimiz Bir Tane''

        Okullarda verilen dini eğitimin ilkokulda seçmeli ders haline getirilmesinin başarılı bir uygulama olduğuna da değinen Akdoğan, "İnsanlarımız artık evlerin dışında dini sohbet ortamına ihtiyaç duymayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir tane, bayrağımız bir tane. Bu ülkede yaşamanın bedelini dün ödedik bugün de ödemeye devam ediyoruz. Ülkemiz ve milletimiz iyi yolda hep beraber gayret gösterirsek ülke olarak daha da düzlüğe çıkacağız inşallah." diye konuştu.

        Niğde Evlerinde bulunan ve yetersiz görülen camiye ek olarak bir cami yapılacağının da müjdesini veren Başkan Akdoğan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kente 3 cami daha kazandırılacağını sözlerine ekledi.

        Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar'ın hazırladığı camilerin ve Kur'an kurslarının resmedildiği sunumun ardından, Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutladı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti, slayt gösterisi ve duaların ardından son buldu.

        (MB-YE-SK)

        05.10.2016 08:43:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler