Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Maltepe, İran'da kardeşlik rüzgarı estirdi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kardeş şehir projeleri ve kültürel işbirliği anlaşmaları kapsamında meclis üyeleri ile birlikte İran'a giden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Tahran 22. Bölge, Royan ve Nişabur Belediyeleri ile kardeşlik ve işbirliği protokolleri imzaladı. İmzalanan anlaşmalar ile iki ülke halklarını buluşturacak ortak çalışmalar yürütülmesine karar verildi.

        İran İslam Devleti İstanbul Başkonsolosluğu ile Maltepe Belediyesi arasında İstanbul'da süregelen kültürel işbirliği çalışmaları yeni bir boyut kazandı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın öncülüğünde İran'ı ziyaret eden meclis üyeleri, iki ülke arasında kardeşlik rüzgarı esmesini sağladı.

        "Maltepe'nin kardeşliğini önemsiyorum"

        İran'a giden heyetin ilk durağı başkent Tahran oldu. Tahran'da 22. Bölge Belediye Başkanı Qasem Molaei ile görüşen heyet kültürel işbirliği konusunda anlaşmaya vardı. Molaei, "İran'ın dünyaya açılması yolunda Maltepe Belediyesi ile kardeşliğimizi çok önemsiyorum. İran Savunma Haftasında Maltepeli kardeşlerimizi ağırlamaktan memnunum" diye konuştu. Heyet daha sonra 22. Bölge'de bünyesinde tiyatro salonu, kreş ve kadınlar için atölyelerin olduğu, her kesime hitap eden kültür merkezinde incelemelerde bulunurken, bölgenin meşhur Tabiat Parkını da ziyaret etti. İran Yüksek Eğitim Bakanlığı Yabancı Öğrenciler Kültür Sorumlusu Muhammed Medhani, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ile de temaslarda bulunan heyetin ikinci durağı Royan Belediyesi oldu. Royan Belediye Başkanı Ahmad Tevekkoili ile yapılan görüşme sonucunda Maltepe ve Royan belediyelerinin kardeş belediye protokolüne imza atan Ali Kılıç, "Şiarı dostluk ve sevgi olan Maltepe ve Royan artık bir bütün olarak çalışacak" dedi.

        Hacıbektaş'ın şehriyle kardeş olundu

        İran'a kardeşlik için çıkarma yapan Maltepe Belediyesi heyeti son olarak, Hacıbektaş'ın ve Ömer Hayyam'ın doğup büyüdüğü, Mevlana'nın eğitim gördüğü Dünya Tarihi Kentler üyesi olan Nişabur Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladı. Türkiye'nin Meşed Başkonsolosu Mehmet Doğan, Nişabur Valisi Gholam-Hossein Mozaffari, Nişabur Belediye Başkanı Hadi Moslemi, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıda imzalanan ortak iş birliği protokolü ile iki ülke halklarının kaynaşmasını sağlayacak, kültürlerini tanımasına fırsat verecek ortak çalışmalar yapılmasına karar verildi. İki ülke arasındaki kardeşliği ve kültürel işbirliği anlaşmalarını kapsayan görüşmelerin yanı sıra Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dünyaca ünlü yönetmen Majid Majidi ve İran'ın yüksek tirajlı Hemşeri Gazetesi Yazarı Efsane Kani ile de bir araya geldi.

        ( HK-SÜ-MK-Y)

        05.10.2016 08:57:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler