Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler, Yeni Bölgesel Vizyonlar Kongresi

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Akçay

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Hisarcık Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan, "Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi: Yeni Bölgesel Vizyonlar" çerçevesinde Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de "Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Yargılama Sürecine Etkisi ve İdari Yargı Sisteminde İşlerliği" konulu sunum gerçekleştirdi.

        Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de bulunan Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi'nde 28-30 Eylül 2016 tarihleri arasında Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi ve Türkiye'den Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından ortaklaşa "1. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler: Yeni Bölgesel Vizyonlar" isimli kongre düzenlendi.

        Konferans çerçevesinde Bakü'de bulunan Dumlupınar Üniversitesi Hisarcık Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan "Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yollarının Yargılama Sürecine Etkisi ve İdari Yargı Sisteminde İşlerliği" tebliğiyle katılımcılara seslendi. Konferansta, alternatif uyuşmazlık çözüm yollarının neleri ihtiva ettiğini, buna bağlı olarak yargılama sürecini nasıl etkilediğini anlatan Özkan, alternatif uyuşmazlık çözüm yollarının idari yargı sisteminde daha da etkin hale getirilmesiyle birlikte mahkemelerin yükünün hafifleyeceğini dile getirerek yargı sistemi içerisinde kazanacağı işlevselliği ayrıntılı bir şekilde paylaştı.

        Üç gün süren kongreye ulusal ve uluslararası haber ajanslarının katılımı gözlerden kaçmadı. Kongrenin bitimine müteakip verilen akşam yemeğinde dünyanın çeşitli üniversitelerinden katılım sağlayan değerli bilim insanları kongrenin amacına ulaşarak, başarılı bir organizasyon gerçekleştirildiğini dile getirdi. 1.Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler, Yeni Bölgesel Vizyonlar Kongresi Türk Dünyası'nın nadide başkentlerinden biri olan Bakü'de; bu gelişmeler, paylaşımlar ve temenniler ışığında son buldu.(MA-EFE)

        05.10.2016 11:36:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler