Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmanlı'da camii kütüphaneleri konuşuldu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' dolayısıyla Küçükçekmece'de düzenlenen etkinlikte Araştırmacı, Tarihçi Nermin Taylan, Kadim medeniyetimizde cami kütüphanelerini anlattı.

        Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde Küçükçekmece Müftülüğü'nün işbirliğiyle gerçekleşen etkinliğe, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Müftüsü Mustafa Temel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut ile çok sayıda din görevlisi katıldı.

        "15 Temmuz'un en kahraman gazileri sizlersiniz"

        İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "15 Temmuz gecesi, minarelere koşarak, milletimize nefes olan siz değerli hocalarımıza muhabbetle selamlıyorum. Ayrıca hemen akabinde tuttuğumuz nöbetlerde bizi hiç yalnız bırakmadınız. 15 Temmuz'un en kahraman gazileri sizlersiniz. Din görevlisi nasıl olur milletimize gösterdiniz. Biz artık herkesi din görevlisi olarak görüyoruz. Dinle ilgili her türlü hizmeti yapmak din görevlisi olmak demek. Din Görevlileri ve Camiler Haftanızı kutluyorum" dedi.

        Başkan Karadeniz'den müftülüğe ziyaret

        Başkan Temel Karadeniz ayrıca, protokol üyeleri ile birlikte programa katılan din görevlilerine gül dağıttı. 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' nedeniyle Küçükçekmece Müftülüğü'nü de ziyaret eden Başkan Karadeniz, İlçe Müftüsü Mustafa Temel ve din görevlileri ile sohbet etti.

        "Camiler bu ülkenin tapu senedidir"

        Programda bir konuşma gerçekleştiren İlçe Kaymakamı Harun Kaya da, "15 Temmuz'daki o karanlık geceyi aydınlatan siz değerli hocalarımızın gayretlerini biliyoruz. O gece minarelerden sela yükselten tüm değerli din görevlilerimize teşekkür ediyorum" dedi. İlçe Müftüsü Mustafa Temel ise katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, "Camiler bizim hayatımızın merkezi. Bu ülkenin, bu milletin tapu senedidir. O irfan yuvalarımıza, bilgi mekanlarımıza, gönüllerimizi nurlandıran o mekanlara saatler yetmez" diye konuştu.

        Osmanlı camileri içinde her zaman kitap ve kütüphanenin olduğuna değinen Araştırmacı-Tarihçi Nermin Taylan ise Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethetmesindeki en büyük etkenin okuduğu kitaplar olduğuna değindi. Taylan, Osmanlı camilerinin bir köşesinde ya da hemen yanında bulunan kütüphanelerde İbn-i Arabi Tefsiri gibi çok önemli eserlerin yer aldığını da ifade etti. Program sonunda protokol üyeleri, din görevlilerine plaket, konuşmacılara ise çiçek takdim etti.

        (HB-SÜ-HA-Y)

        05.10.2016 11:52:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler