Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KODA bu sezon da fark yaratacak

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        İZMİR (İHA) - Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, 2016-2017 Sanat Sezonunu 10 Ekim Pazartesi, Şef Rengim Gökmen'in yönetiminde, dünyaca ünlü Piyanist Gülsin Onay'ın muhteşem konseri ile açacak.

        Karşıyaka Belediyesi tarafından kurulan ve Türkiye'de bir ilçe belediyesi tarafından oluşturulan ilk 'kadrolu' orkestra olma özelliğini taşıyan Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, yeni sanat sezonuna da damga vuracak. 2016-2017'de toplam 19 konsere imza atacak olan Karşıyaka'nın genç sanatçıları, sezonu dünyaca ünlü Devlet Sanatçısı, piyanist Gülsin Onay'ın muhteşem konseri ile açacak. 10 Ekim Pazartesi akşamı gerçekleşecek olan konseri Şef Rengim Gökmen yönetecek.

        Her konsere bir tema

        KODA'nın sezon boyunca, Atakent Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde vereceği konserlerde, 40 solist sahne alacak. 6 ünlü şef de sanatseverlerin karşısına çıkacak. KODA'nın dışında, İzmir'in en aktif sanat merkezlerinden biri olan Hikmet Şimşek'te 21 konser daha yapılacak. Her Pazartesi kulaklardaki 'pası' silecek olan konserlerde; resitaller, trio, quartet, jazz ve etnik müzikten oluşan bir repertuar yer alacak. Geçen senelerden farklı olarak, bu yıl her konser farklı bir temayla işlenecek. 10 Ekim'deki açılış konseri Cumhuriyet'in tüm Demokrasi Şehitleri'ne adanacak.

        Sanat şölenine davet

        Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Karşıyaka Belediyesi olarak, düzenlediğimiz etkinlikler, sergiler, kurslar ve festivallerle, sanata ve sanatçıya verdiğimiz desteklerle; yerel yöneticilik sorumluluğumuzu yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. KODA da bu alanda attığımız en önemli adımlardan biridir. Orkestramız, yeni sanat sezonunda her konserinde farklı bir temayla müzikseverlerin huzurunda olacak. 10 Ekim'deki ilk konseri Cumhuriyet tarihindeki Demokrasi Şehitleri'ne adıyoruz. Kısa zamanda uluslararası düzeyde yaptığımız konserler ve aldığımız ödüller çabalarımızın boşuna olmadığını göstermektedir. Bu Karşıyakalıların eseridir. KODA, Karşıyaka Belediyesi'nin sanata dair görev sorumluluklarını yerine getirmek için attığı çok anlamlı adımlardan biridir. Hedefimiz Karşıyakamızı kültür sanat kenti yapmak" dedi.

        Muhteşem konserler

        Dünyaca ünlü Orkestra Şefi Rengim Gökmen, "Yeni sezona Gülsin Onay'ın solist olarak katılacağı muhteşem bir konserle başlıyoruz. Sanatseverler bu sezon çok ilginç repertuvarlar ve konserlerle karşılaşacak. İki tane ustalara saygı konserimiz var. Türk operasının duayenlerinden Pekin Kırgız, bu sahnede yer bulacak. İkinci ustalara saygı konserinde ise ünlü keman sanatçımız Ayla Erdural ve ünlü piyanistimiz Ayşegül Sarıca yer alacak. Sezon boyunca Karşıyaka'da daha pek çok değerli sanatçı ve şef ile çok özel konserler gerçekleşecek" diye konuştu.

        Toplam 40 konser

        Genel Sanat Koordinatörü Teyfik Rodos da "KODA bu sezon toplamda 19 konsere imza atacak. Konserlerimiz 2 haftada bir olacak. Kendi şefimizin dışında toplamda 40 solistimiz 3 tane konuk şefimiz olacak. KODA konserlerinin yanı sıra Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nin organize ettiği 21 konserimiz daha var. Her haftayı yepyeni bir etkinlik ile karşılayacaksınız" dedi.

        (MY)

        05.10.2016 12:41:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler