Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'da Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliği

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'da Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliği, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Başkan Yardımcısısı Ali İhsan Ertaş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, Belediye Meclis üyesi Oğuz Atakan ve Belediye Daire müdürlerimizin katılımı ile Kütahya Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi.

        Dumlupınar İlköğretim Okulu, Hediye Güral Anaokulu ve Kütahya Doğa Okulu'ndan toplamda 150 den fazla öğrencinin katılımı ile şenlik havasında gerçekleşen programda konuşan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu 5 bin den fazla ziyaretçinin geldiği ve hasta,yaralı yada müşkül durumdaki sokak hayvanlarına 7-24 hizmet veren bakımevinde bin den fazla sahiplendirme yapıldığının altını çizerek, "Onlar bize emanet" dedi.

        Önümüzdeki günlerde ihalesi gerçekleşecek olan Kütahya Belediyesi Doğal Yaşam Alanı Projesinin de müjdesini veren Başkanı Saraçoğlu, "Türkiye'nin ilklerinden olacak bu proje ile hayvanların kendi tabiatlarına uygun alanlar oluşturularak Kütahya Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi kurulacağından bahsetti. Kütahya Belediyesi olarak sokak hayvanı sorunundan ziyade sokak hayvanlarının sorunlarını belirleyerek çalışmalar yürütüyoruz; bu kapsamda mücavir alanımız içinde 20 den fazla noktada bulunan beslenme odaklarının belirli alanlarda biraraya getirilmesiyle sokak hayvanlarımız için doğal yaşam alanlarının kuracağız" diye konuştu.

        Daha sonra Çocuklar ile birlikte bakımevini gezen ve hayvanları seven Saraçoğlu, son olarak ziyarete gelen çocuklara Hayvan Sevgi belgelerini dağıttı. (EFE

        05.10.2016 13:33:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler