Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliği

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Aydın Yorat

        Kamera : Aydın Yorat

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeni ile etkinlik düzenlendi.

        Kayapınar İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, kamu kurum müdürleri ve din görevlileri ile vatandaşlar katıldı. Konferans öncesi konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, camilerin önemli mekanlar olduğunu, din görevlilerinin de bu amaçla görevlerini sürdürdüklerini söyledi. Vali Aksoy, "Camilerimizin toplum tarafından benimsenmesi ve buraların ilmin yuvası haline gelmesi için hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Benim din görevlilerimizden istirhamım, camilerimizin, ibadethanelerimizin temizliği konusunda büyük bir hassasiyet göstermeleri. Camilerimizin etrafının yeşillendirilmesi konusunda faaliyette bulunması önemli. Bu yönde yapılan çalışmalar var ama bunları daha da geliştirmek ve daha iyi bir noktaya taşımak için gayret göstermeliyiz. Camilerimizin etrafını çiçeklendirmeliyiz, oradan geçen insanlar camilerimize baktığında imrenmeli" dedi.

        Daha sonra konuşan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, bu sene cami ve kitap cami ve bilgi, cami ve ilim başlıkları altında Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutladıklarını söyledi. İşliyen, "Allah'a davet eden ve salih amel işleyen ben Müslümanlardanım diyenlerden daha güzel sözlü kim vardır sözünün anlaşılması için bu etkinlikler düzenleniyor. Hz. Muhammed (SAV) müezzinler kıyamet günü boyları en uzun olanlardır ifadesi, bu vazifeyi yerine getiren insanımızın manevi karşılığını anlatması bakımından çok dikkat çekicidir. Biz Hz. Muhammed'in (SAV) bize miras olarak, emanet olarak bıraktığı vazifeyi yerine getirmenin bilinci ile ve gayreti ile bunu yapmamız gerektiğine inanan ve bu bilincimizi sürekli pekiştirmeye, diri tutmaya çalışan insanlar olma gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu tarafından katılımcılara 'cami ve kitap' konulu konferansı verildi. Konferansın ardından Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Prof. Dr. Hacımüftüoğlu'na davetlerine icabet etmesi münasebeti ile plaket takdim etti.

        Programın sonunda Sur İlçe Müftülüğü görevlilerine, ilçede çıkan olayların ardından göç eden ailelere destek vermeleri nedeni ile plaket verildi.

        (YRT-AKK-Y)

        05.10.2016 13:59:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler