Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zeytinburnu'nda Kültür Sanat Sezonu 7 Ekim'de Başlıyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Türkiye'de "kültür ve sosyal belediyecilik" denilince akla ilk gelen belediye olmak için yola çıktıklarını söyledi.

        Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Aydın, Türkiye'de belediyecilik anlamında birçok sorununun halledildiğini anlatarak "Demek ki birçok mesele halledilmiş ki kültür konusuyla ilgilenecek hale geldik. Ben belediye başkanı olduğumda belediyenin toplam bütçesi 3,9 milyondu, şimdi 350 milyon. Belediyemize ait kültür müdürlüğünün 28 milyon bütçesi var. Kanunlar aynı kanun, Türkiye aynı Türkiye, ekstra yasal haklar ortaya çıkmış değil, biz durumu iyi olandan alıyoruz ve aldığımızı topluma aktarıyoruz." diye konuştu.

        Aydın, 2009'dan bu yana sergi, konser, sempozyum, sinema, tiyatro ve kültür sanat kursları gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nden yılda 700 bin kişinin faydalandığını belirtti.

        Zeytinburnu'nu yeni bir kütüphane daha geliyor

        Kültürel alanda gerçekleştirdikleri çalışmaların ilgi görmesinden duyduğunu memnuniyeti dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

        "Halkımız yaptığımız işi sahipleniyor. Beni en çok mutlu edense ilçe dışından etkinliklere katılım olması. Normalde Zeytinburnu gecekondu serüveniyle kurulmuş bir ilçe, dışarıdan bakan insanlar 'Ne anlarlar kültürden' diyebilirdi. Konserler, tiyatrolar, kültür sanat kursları dolu dolu geçiyor. Geçmişe bakın, ne kaldı geçmişten? Kültür-sanat. Binalar bir şekilde yapılıyor, yıkılıyor ama Itri devam ediyor. Geleceğe kalacak olan bunlar. Kaliteyi belli bir düzeyde tutmak için mesai arkadaşlarımın hassasiyetine önem veriyorum. Hazırlık aşamasında bu toprakların değerleriyle barışık olmak, vatan haini olmamak kaydıyla herkese ve her kesime burayı açmaya ve o herkesin en iyilerine fırsat sunmaya çalışıyoruz."

        Aydın, restore edilen Zeytinburnu'nun tarihi başkanlık binasının 2017 sonbaharında giriş katının sanat galerisi, çatısının da "Kadın Eserleri Kütüphanesi" olarak hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

        "Ekim ayında neler var"

        Zeytinburnu Belediyesinin yeni kültür sanat sezonu açılış programı, 7 Ekim'de 19.00'da Haluk Perk koleksiyonundan "Hakimiyet-i Milliye Timsali Olarak Bayrak" sergisi ve "Yansımalar" konseri ile başlayacak.

        Merkezde ekim ayında, Esat Kabaklı, Eşref Ziya Terzi gibi sanatçılar, "Yansımalar" ve "Sultaniyegah Sesler" gibi grupların yanı sıra, İstanbul Devlet Modern Folk Müziği Topluluğu konser verecek.

        Prof. Dr. Hüsamettin Arslan "Çok-Kutuplu Bir Dünyanın Eşiğinde", eleştirmen Ömer Lekesiz "Fotoğraflarla Kudüs'ün Hikayesi", Prof. Dr. Ekrem Demirli "Mantıku't Tayr Okumaları", Prof. Dr. Teoman Duralı "Medeniyet Tarihi", Prof. Dr. Sadettin Ökten ise "Şehir ve Medeniyet", Gökdemir İhsan "8 Meclis: Düşünce" seminerleriyle dinleyicilerle buluşacak.

        Şair İsmail Kılıçarslan "Şiir Meclisi', öykücü Aykut Ertuğrul "100 Yüze İmza Söyleşi", öykücü Hüseyin Su "Bir Hayat Bir Hikaye" söyleşileriyle yer alacak.

        Türk müziğinin dehası olarak kabul edilen Tanburi Cemil Bey ise, vefatının 100. yılında Beşir Ayvazoğlu, Mehmet Güntekin, tanburi Murat Aydemir ve İncila Bertuğ'la anılacak.

        Merkezde, çocuk ve yetişkinler için "Emanet", "Sevgili Doktor", "Bal Sultan", "Babasının Oğlu" gibi oyunlar sahnelenecek.

        Merkezefendi'de bulunan musiki mekanı Nağmedar'da ise her cumartesi saat 15.00'da düzenlenen dinletiler, ekim ayında da devam edecek.

        (EY-MK-Y)

        05.10.2016 15:04:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler