Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıldırım,: ''Malatya 2018 de tam gün eğitme geçecek seviye ulaşır''

        (Fotoğraflı)

        Yakup Arkın

        MALATYA (İHA) - Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Malatya'daki okul sayısının 2 yıl içerisinde tam gün eğitime geçebilecek seviyesine ulaşabileceğini söyledi.

        Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, dernek binasında Başbakan Binali Yıldırım'ın 2019 yılı sonuna kadar ikili eğitimin sona erip tam gün eğitime geçileceği açıklamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

        Malatya'daki kırsal bölgelerde tam gün eğitimin yapıldığını ifade eden Yıldırım, "Öğrenci sayıları az olan kırsal bölgelerde okullarda tekli eğitim yapılıyor. Merkezi yerlerde nüfusun yoğun olduğu okullarda ise öğrenci yoğunluğundan dolayı öğrenciler sabahçı, öğlenci şeklinde yarım gün eğitim öğretim görüyor. Bu tabi sıkıntılı bir eğitim süreci nedeni sabah çok erken başlıyor. Akşam çok geç bitiyor. Birazda sıkışıyor. OCD ülkelerinin standartlarına gelebilmemiz için tekli yani tam gün eğitim sistemine geçmemiz gerekiyor. Bununla ilgili Türkiye'de epey bir mesafe alındı. Sınıf başına düşen öğrenci sayısı baktığımızda şuanda OCD ülkelerinin seviyesindeyiz. Sınıf başına ortalama 28 kişi düşüyor. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde bu sayı artabiliyor. Örneğin Darende de bu sayı 20 iken Malatya merkez ilçede Yeşilyurt'ta bu sayı 40 olabiliyor. Bunun mutlaka 30 seviyesine çekilmesi gerekiyor. 2019 yılına kadar bir hedef kondu. 2019 yılına kadar Türkiye de ikili eğitim yapan hiçbir okul kalmayacak. Aslında bu şuana kadar çözülmesi gereken bir problemdi. Malatya için bu merkezde Yeşilyurt ve Battalgazi'de burada okulların yaklaşık yarısı sabahçı öğlenci eğitim yapıyor. Bu iki merkez ilçede birkaç yıldır epey bir okul yapıldı. 2 sene içeresinde Malatya'da tekli eğitme geçme ihtimali bütün okullarda yüksek görünüyor. Bu geç kalınmış bir konudur. Bu önemli bir konu eğitim ve öğretimin daha seviyeli daha rahat sürdürülebilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

        Okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelmesini de değerlendiren Yıldırım, "Okul öncesi eğitim 3 yaşından başlıyor. 6 yaşına kadar devam eden bir süreç var. Bu süreçteki çocuklarımızın şuanda okullaşma oranı Türkiye genelinde yüzde 50 geçmiş durumda bu oran Malatya'mızda daha yüksek. Ancak bu şuanda zorunlu değil. Mutlaka okul öncesi eğitimin zorunlu olması gerekiyor. Çünkü okullara baktığımızda eğitim öncesi eğitim alan çocuklarımızın eğitim öncesi eğitim almayan çocuklarımıza göre çok daha başarılı olduğunu çok daha erken akademik başarıya doğru koştuğunu görüyoruz" diye konuştu.

        (YA-BRN-Y)

        05.10.2016 16:51:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler