Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırklareli Valisi Civelek, Hamdibey köyünü ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli Valisi Esengül Civelek, birinci etabı tamamlanan 'Sivil Mimari ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi' kapsamında Demirköy ilçesinin Hamdibey köyünü ziyaret etti.

        Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamada, Kırklareli İl Özel İdaresi, Trakya Kalkınma Ajansı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen projenin birinci etabı kapsamında, 13 adet parselde uygulama yapıldığı, 7 bina cephe düzenlemesi, 2 çeşme düzenlemesi, 4 parsel taş duvar-derz ve bahçe çit düzenlemesi, köy muhtarlık binası cephe düzenlemesi, 3 bin metrekare granit yol ve meydan taş döşenmesi, 350 metre banzalit bordürlü tretuar yapımı ve meydan yeşillendirmesi kapsamında hazır çim döşenmesi işlerinin yapıldığı kaydedildi.

        Projenin, Kırklareli Istrancalar bölgesi Eko-turizm bölgesi planlama ve alt yapı çalışmaları kapsamında hazırlanarak, Istrancalar bölgesinde örnek bir turizm köyü olarak öngörüldüğü belirtilen açıklamada, projenin tamamının 3 etaptan oluştuğu, üç etap tamamlandığında Trakya'da bir ilk olarak örnek teşkil edeceği ifade edildi.

        Proje ile kırsal alanda köylerin eko turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi ve köy pansiyonculuğu ve yöresel ürün üretim ve pazarlamasının yapılarak kırsal kalkınma ve istihdama önemli katkı sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

        Vali Civelek'in Hamdibey köyünün ziyaretinin ardından Demirköy Belediye Başkanlığını ziyaret ettiği, daha sonra Demirköy Fatih Top Dökümhanesini ziyaret ederek incelemelerde bulunduğu ve yetkililerden bilgi aldığı kaydedildi.

        (YG-MK-Y)

        05.10.2016 17:52:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler