Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Silvan Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Kaymakam Murat Kütük, vatandaşlarla bir araya geldi

        - Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Kütük:

        - "Belediyeyi 20 bin lira para ile devraldık"

        (Fotoğraflı)

        Yusuf Batı

        DİYARBAKIR (İHA) - Silvan Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Kaymakam Murat Kütük, muhtar ve vatandaşlarla bilgilendirme toplantısı yaptı.

        Devletin halk adına göndermiş olduğu kaynakların vatandaş için kullanılması gerektiğini belirten Kaymakam Murat Kütük, bunların başka amaçla kullanılması durumunda gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını söyledi. Kütük, "Büyükşehir belediyeleri ile ilçe belediyeleri arasında görev ayrımı vardır, DİSKİ ve yol hizmetleri büyükşehir belediyesinin emir ve talimatlarına göre çalışmaktadırlar. Kurban Bayramı arifesinde biz görevimize başladıktan sonra gerekli olan brifingleri aldık. Daha sonra Silvan Belediyesi'ne ait 35 milyonun üzerinde bir borç olduğunu öğrendik. Bu borcun içinde personel, maliyeye olan vergi borçları, çalışanlarının hiçbirinin sigortası yatırılmamış, işçi sendikalarının aidatları yatırılmamış ve bazı esnafın alacağı vardır. Belediyenin ana gelir kaynağı İller Bankası'ndan gelen gelirlerdir. İller Bankası'ndan gelen gelir 2 milyon 550 bin liradır, bu paranın tamamı bize gelmiyor. DİSKİ, itfaiye ve köy yollarına hizmetin karşılığı olarak 1 milyon 50 bin lira İller Bankası'ndan Büyükşehir Belediyesi'ne kesiliyor. Her ay diğer kurumlara olan yaklaşık 350 bin lira kesildikten sonra bize net olarak 1 milyon 200 bin lira kalıyor. Hiçbir personelin gelir vergisi, sigortası ve sendikası yatırılmıyor. Bu personellerin net maaş ödemesi 900 bin lira, ilçeye hizmet, belediyenin elektrik, kırtasiye, araçların bakımı ve akaryakıt için geriye kalan 250 bin civarında para ile karşılanacak ve kamyon dışında hiçbir iş makinesi çalışmamaktadır" dedi.

        Belediyede göreve başladıkları gün hesaplara baktıklarında bu hesapların bir tanesinde 13 bin lira, diğerinde ise 7 bin lira para olduğunu belirten Kaymakam Kütük, Silvan Belediyesi'ni 20 bin lira para ile devraldıklarını söyledi. Kaymakam Murat Kütük, "Belediyeye ait iş yerlerinde yaklaşık 700 bin lira kira alacağı var, fakat şimdiye kadar hiçbir kiranın takibi yapılmamış ve bu kiralar değerinin çok altında verilmiş. Bu kiracılar birbirlerine devrederek açıktan para almışlar. Yollarımızda sıkıntı olan yama ve parke taşı eksiğimizi gidereceğiz, ilk etapta 15 bin metrekare parke ihalesine çıkacağız, bunu önümüzdeki günlerde 30 bin metrekareye çıkaracağız bütün yollarımızı parke taşı ile döşeyeceğiz. Yapacağımız hizmetlerde çocuklarımızı, gençlerimizi, hasta ve yaşlılarımızı, engellilerimizi ve bütün toplum kesimini düşüneceğiz. Belediyenin sosyal hizmetlerine halk eğitim merkezi bünyesinde temin edeceğimiz eğitmenler vasıtası ile devam edeceğiz. Boşa giden her türlü giderimizi azaltmamız lazım. Burada atalarımızdan kalan surlarımız ve yadigarlarımız var, bunların düzgün bir şekilde kullanılması için ilgili makamlarla görüşüp turizme kazandırılması için Silvan'ın değerleri arasına katmaya çalışacağız. Yapacağımız her türlü faaliyeti sizler adına gelen kaynakların nereye harcandığını belediyemizin internet sitesinden duyuracağız" şeklinde konuştu.

        (YB-AKK-SO-Y)

        05.10.2016 18:06:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler