Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Organlarıyla 3 kişiye hayat verdi

        (Fotoğraflı)

        Murat Yalçın

        MUĞLA (İHA) - Mugla'nın Fethiye İlçesi'nde trafik kazası sonrası tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki Nuran Kuaufmann'dan alınan karaciğer ve böbrekler organ nakli bekleyen 3 hastaya umut oldu.

        Geçen 3 Ekim'de Ortaca'da bir otomobilin çarpması sonucu başından yaralanan Nuran Kuaufmann'ın dün sabah saatlerinde tedavi gördüğü Fethiye'deki Özel Letoon Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Muğla Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Fethiye Devlet Hastanesi'ndeki organ bağış ekibi ailesiyle görüşerek Kuaufmann'ın organlarının bağışlanması konusunda onay aldı.

        Kuaufmann'ın organlarını almak için bugün akşam saatlerinde Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden 2 ekip Fethiye'ye geldi. Ameliyata alınan Kuaufmann'ın 2 böbreği ve karaciğeri alındı. Karaciğer Gaziantep'e, böbrekler ise İzmir'deki hastalara nakledilmek için Fethiye'den yola çıkarıldı.

        Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Rıza Murat Himoğlu, organ bağışı yapan aileye başsağlığı dileyerek, Kuaufmann'ın organlarının 3 hastaya umut olacağını söyledi. Türkiye'de birçok hastanın organ nakli beklediğini belirten Himoğlu, bağışların bu hastalara hayat vereceğini kaydetti. Herkesin bir gün organa ihtiyaç duyabileceğini aktaran Himoğlu herkesi organ bağışı yapmaya davet etti.

        (MB-Y)

        05.10.2016 21:16:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler