Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaçak avcılara geçit yok

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Yeşilhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Çevre Timleri ile düzenlenen operasyonda Sultansazlığı Milli Parkı ile Melikgazi ilçesinde, kaçak avcılık yapanlara operasyon düzenlendi.

        Operasyonda 8 kişi yakalandı ve haklarında yasal işlem yapıldı. Ayrıca 14 adet şahin tuzağı, 7 adet şahin başlığı, 5 adet sarma bezi, 2 adet şahin kayışı, 9 adet canlı güvercin, 1 adet yarı otomatik tüfek, 3 adet kafes, 1 adet çekiç, 1 canlı saka kuşu, 1 canlı kanarya ve av esnasında kullanılan iki araca da el konuldu.

        El konulan araçların mülkiyeti kamuya geçtiği gibi, canlı olarak ele geçen 9 güvercin, 1 saka kuşu ve 1 kanarya da sağlık kontrollerinin ardından doğaya yeniden bırakıldı.

        Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü Şube Müdürlüğü tarafından yakalanan 8 kaçak avcıya toplamda 38 bin 65 TL idari yaptırım cezası ve 4 bin 500 TL tazminat cezası uygulandı. Ayrıca İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 7 gün 24 saat kaçak av ihbarlarının değerlendirildiği ve ilde yaban hayatının korunması için çalışmaların hassasiyetle devam ettiği belirtildi.

        (SK)

        06.10.2016 09:42:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler