Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Kocaoğlu'nun Başkent mesaisi yoğun geçti

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, üç güne sığdırdığı Başkent programında iki Bakan, 7 genel müdür, 19 milletvekili ve iki danışman ile görüştü. Başbakan Binali Yıldırım da, programda olmamasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir araya geldi.

        İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun üç günlük Başkent mesaisi çok yoğun geçti. Başkan Kocaoğlu, programında olmamasına rağmen, Başbakan Binali Yıldırım'la da sürpriz bir görüşme de yaptı. Ankara'da adeta kamp kuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kentin kritik projelerine ilişkin önemli temaslarda bulundu. Üç gün içinde Başbakan Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin yanı sıra 7 Genel Müdür ve 16'sı İzmir milletvekili olmak üzere 19 parlamenter ile görüşen Başkan Kocaoğlu, Başbakanlık Danışmanı Ömer Sertbaş ve Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım'ı da ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Ankara temasları sırasında Mahalli İdareler Genel Müdürü M. Emin Bilmez, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy ve TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın'la da bir araya geldi.

        Masada neler vardı?

        Başkan Kocaoğlu, görüşmelerde, İZBAN sefer sıklığının artırılması, TCDD'ye ödenen yüksek hat kirası, Narlıdere ve Buca metro hatlarının verimli çalıştırılabilmesi için gerekli arazi tahsisleri, Çeşme içme suyu şebekesinin güçlendirilmesi için projelendirilen yeni hat çalışması konusunda kara yolları izni ile ilgili görüşmeler yaptı. Kocaoğlu ayrınca, Aliağa-Bergama İZBAN hattı projesi, Mavişehir ile Üçkuyular arasındaki dolgu alanlarının tasarrufunun 5393 sayılı yasa kapsamında Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi, Bostanlı Balıkçı Barınağı'nın yeni gemiler için tahsisi, il özel idare binası olarak yenilenen Konak'taki eski tütün deposunun hizmet binası olarak kullanılmak üzere büyükşehire verilmesi, bakanlıklarda bekleyen onayların tamamlanması, uzun yıllardır kentin gündeminde olan İnciraltı planlarına ilişkin taslak plan önerisinin bir an önce değerlendirilmesi ve metruk durumdaki eski elektrik fabrikası binasının, tıpkı Havagazı Fabrikası gibi restore edilerek kent yaşamına kazandırılması amacıyla büyükşehire tahsisi konusunda girişimlerde bulundu.

        TBMM'de yoğun mesai

        Ankara temaslarının son gününü TBMM ziyaretlerine ayıran Başkan Aziz Kocaoğlu, mecliste bulunan tüm İzmir milletvekillerini ziyaret etti. TBMM Katip Üyesi Özcan Purçu, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Ali Yiğit, Mustafa Balbay, Zekeriya Temizel, Musa Çam, Tuncay Özkan, Aytun Çıray, Atilla Sertel, Murat Bakan, Müslüm Doğan, Hüseyin Kocabıyık, Atilla Kaya, Necip Kalkan, Oktay Vural ve Kerem Ali Sürekli'yle makamlarında bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt ile İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Giresun Milletvekili Cemal Öztürk'ü de ziyaret etti. Üç günlük Başkent mesaisi sırasında, kentin gündemindeki önemli projelere ilişkin verimli toplantılar yaptığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Görüşmelerimizin tamamı çok sıcak ve pozitif bir ortamda geçti. Sonuçlarının da olumlu olmasını diliyorum. Başta Sayın Başbakan olmak üzere bakanlarımıza ve genel müdürlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (HG-Y)

        06.10.2016 09:51:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler