Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rauf Denktaş, Karşıyaka'da ölümsüzleşti

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Karşıyaka Belediyesi ve Kıbrıs Türk Kültür Derneği İzmir Şubesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ı Karşıyaka'da ölümsüzleştirdi. KKTC Girne Parkı'na kazandırılan "Rauf Denktaş Büstü" törenle açıldı. Efsane lider, bir kez daha saygı ve minnetle anıldı.

        Ömrünü vatan hizmetine adayan, milletinin geleceğine yön veren değerleri cadde ve parklarında yaşatan Karşıyaka Belediyesi, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ı da unutmadı. Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesinin simge ismi Denktaş, Karşıyaka'daki KKTC Girne Parkı'nda açılan büstü ile ölümsüzleşti.

        Açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile KKTC İzmir Konsolosu İpal Emin, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Zeki Bulunç, Kıbrıs Türk Kültür Derneği İzmir Şube Başkanı Alev Özmehmet, Muharip Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Denktaş'ın tüm Türk dünyası için çok önemli bir lider olduğunu vurgulayan konuşmacılar, 13 Ocak 2012'de yaşamını yitiren efsane devlet adamını sevgi, saygı ve minnetle andı.

        "Karşıyaka'ya çok yakıştı"

        Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Lideri ve ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı büstüyle selamlıyor, saygımızı ve minnetimizi çevre ve kentlilik bilincimizle gösteriyoruz. Rauf Denktaş, hiç kuşkusuz ki 20. yüzyılın sonu ve 21. yüzyılın başı olarak tarihlenecek bir süreçte, özgürlük ve bağımsızlık savaşçılarının başında gelmektedir. Kıbrıs Türk kesiminin haklı davasını ödünsüz biçimde savunan ve nihayet KKTC'nin kuruluşuna damgasını vuran Rauf Denktaş'ın adı, parkı ve büstü Karşıyaka'mıza çok yakışmıştır" dedi.

        "Yeri dolmayacak"

        Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Zeki Bulunç ise "Bizim için yeri doldurulamayan ve doldurulamayacak olan, büyük önderimiz, KKTC'nin Kurucusu Rauf Raif Denktaş'ı rahmetle anıyoruz. Onun anısına açılan bu büst için Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a, İzmir Şubemize ve katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu. KKTC İzmir Konsolosu İpal Emin de "Rauf Raif Denktaş, sadece Kıbrıs Türkü'nün lideri değil tüm Türk dünyasının da lideridir. Yapılacak daha nice törenlerle sonsuzluğa taşınacaktır" ifadelerini kullandı.

        (AG-Y)

        06.10.2016 10:52:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler