Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TURMEPA Mavi Kuşak eğitimleri sürüyor

        - Deniz Temiz Derneği/TURMEPA tarafından yürütülen Mavi Kuşak Hareketi Muğla eğitimleri yeni eğitim öğretim yılında da devam ediyor.

        (Fotoğraflı)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Deniz Temiz Derneği/TURMEPA tarafından yürütülen 'Mavi Kuşak Hareketi-Muğla' projesi kapsamında öğrenci eğitimleri 2016-2017 eğitim yılında da sürüyor. Bu yıl da Muğla'nın 8 ilçesinde gerçekleştirilecek eğitimlerle 4 bini aşkın öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

        TURMEPA ile Muğla Valiliği arasında Şubat 2015'te imzalanan protokol çerçevesinde, ülkemizin en uzun kıyı şeridine sahip ili olan Muğla'da 2 yıl süre için başlatılan Mavi Kuşak Hareketi eğitimleri yeni eğitim öğretim yılında hız kesmeden devam ediyor. TURMEPA tarafından Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi ve TURMEPA Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan'ın destekleriyle yürütülen öğrenci eğitimleri ile Muğla'nın turizm bölgelerinde denizlerimizin önemine, kirliliğe ve ekosistemin karşı karşıya olduğu tehditlere dikkat çekilerek, eğitim faaliyetleri ve etkinliklerle denizleri korumayı, kirlenmesini engellemeyi görev edinecek, sorumluluk sahibi Mavi Kuşakların yetiştirilmesi amaçlanıyor.

        Mavi Kuşak Hareketi projesi Muğla ayağının ilk yılında TURMEPA eğitim setleri ile Muğla'nın 8 ilçesinde (Bodrum, Marmaris, Datça, Menteşe, Kavaklıdere, Fethiye, Köyceğiz, Seydikemer) öğrenci eğitimleri düzenlendi.

        MAVİ KUŞAK HAREKETİ

        Mavi Kuşak Hareketi projesi çerçevesinde; 27 ay boyunca İstanbul, Samsun, İzmir, Antalya, Kocaeli, Muğla gibi farklı illerde eğitimler verildi. Bu eğitimlerle deniz ve kıyılarımızı korumayı, kirlenmesini engellemeyi görev edinecek, sorumluluk sahibi Mavi Kuşaklar yetiştirmek hedeflendi. Projeyi okullarında uygulayan ve etkinliklere katılan öğrenciler, konuyla ilgili kendi fikirlerini dile getirecekleri platformlara kavuştu, proje etkinlikleri sayesinde bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarına ortak olma fırsatı yakaladı.

        (BT-İK)

        06.10.2016 11:06:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler