Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Palamut pazarların gözdesi

        (Fotoğraflı)

        Hakkı Ovatman

        BURSA (İHA) - Bursa'da balık tezgahları Marmara ve Karadeniz'de yakalanan palamut balıklarıyla doldu. Tanesi 5 liraya kadar düşen palamut pazarın gözdesi olurken, gelenler aldıkları fazla balıkları derin dondurucularda saklıyor.

        Mudanya ilçesinde balık tezgahları Karadeniz ve Marmara'da balıkçıların tuttuğu balıklarla doldu. Palamudun büyüklüğüne göre tanesi 5- 7, hamsinin kilosu 7, istavridin 10, çinekopup 15, levreğin kilosu ise 20 liradan satılıyor. Palamut balığının fiyatının uygun olması satışları artırdı. Vatandaşlar aldıkları balıkları derin dondurucuya koyarken, bazı kişiler de palamut turşusu (lakerda) yapacaklarını söyledi.

        Vatandaşlar, "Palamut çok ucuz. Palamut balığını bu kadar bol ve ucuz yememiştik. Fiyatını uygun bulduğumuz için palamudu biraz bol aldık. Pazarda palamudun tanesi 5 liraya kadar düştü. Bolca alıp derin dondurucuya koyacağım" dedi.

        Bu yılın palamut bereketi yaşandığını söyleyen balıkçı Ümit Dörtkardeş ise, "Bu sene Karadeniz ve Marmara palamut doldu. 5 ile 7 lira arasında palamut satılıyor. Halk inanılmaz rağbet gösteriyor. Önümüzdeki günlerde palamut ve diğer balıkların daha da bollaşacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

        (HK-MŞ)

        06.10.2016 11:13:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler