Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükçekmece'nin izcileri "engel" tanımıyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü'nün engel tanımayan izcileri hobi bahçelerine kendi elleriyle meyve ve sebze ekiyor.

        Büyükçekmece Belediyesi'nin hayata geçirdiği Engelliler Eğitim İş ve Spor Merkezi'nde yer alan hobi bahçelerine yoğun ilgi gösteren engelli vatandaşlar kendi büyüttükleri ürünleri toplayıp tüketmenin keyfini yaşıyor.

        Kendi elleriyle ektikleri domates, biber, salatalık ve patlıcan gibi mahsulleri tüketmenin mutluluğunu yaşayan engelli vatandaşlar toprakla uğraşarak aynı zamanda da rehabilite oluyor.

        "Sosyal hayatın içinde olmalarını sağlıyoruz"

        Bu tür aktivitelerin engelliler için bir nevi terapi olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza her alanda destek oluyoruz. Belediyemizin ilgili birimleri aracılığıyla her biriyle ayrı ayrı ilgilenerek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Türkiye'de örnek gösterilen Büyükçekmece Belediyesi Engelliler Eğitim İş ve Spor Merkezi aracılığıyla da onları sosyal hayatın içine çekerek, imkan tanındığında neler yapabileceklerini görmelerini sağlıyoruz" dedi.

        (HB-ÖK-Y)

        06.10.2016 11:29:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler