Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarihi Niksar Kalesi "ilanı aşk tahtasına" döndü

        (Fotoğraflı)

        Sedat Özata

        TOKAT (İHA) - Roma döneminde yapıldığı tahmin edilen tarihi Niksar Kalesi'nin duvarları sprey boya ile yazılan "ilanı aşk" tahtasına döndü.

        Tokat'ın Niksar ilçesinde bulunan, Roma döneminde yapıldığı tahmin edilen Bizans, Danişmentli ve Selçuklu dönemlerinde onarımlar görerek günümüze kadar ulaşan tarihi Niksar Kalesi'nin duvarlarındaki yazılar görenlerin tepkisini çekiyor.

        Niksar ilçe merkezinde bulunan tarihi kalenin geçen yıllarda restore edilen surlarının duvarlarına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce sprey boya ile yazılar yazıldı. Kalenin bu hali duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu. Sokaklar gibi yadigarlarında temizliğinin de önemli olduğunu vurgulayan vatandaşlar, tepkilerini "Tarihi eserlerin duvarlarını yazı tahtasına çevirmek çok geride kalmış, ilkel bir yöntem. Gençlerimizi tarihi eserlere saygılı olmaya davet ediyoruz" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

        Duruma tepki gösteren vatandaşlar denetimin artırılmasını istedi.

        (SÖZ-SLH-Y)

        06.10.2016 11:43:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler