Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Küçükçekmece'de İstanbul'un kurtuluşuna yakışır kutlama

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Küçükçekmece'de İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü coşkulu bir programla kutlandı.

        İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü Küçükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde kutlandı. Törene Ömer Halisdemir'i anlatan tiyatro oyunu damga vurdu.

        Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde Sefaköy Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinliğe, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Sefaköy Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Arı başta olmak üzere öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        "Gençlere çok iş düşüyor"

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından söz alan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, "Bugün 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşunu kutlamak için buradayız. İnsanın aklına kurtuluş deyince bir esaret geliyor. Ben esir düşmesinin sebepleri nelerdir bunu düşünüyorum. Toplumun kurumları, eğitimi bozulduğu zaman düşmanlar bunu fırsat bilip üşüşüyor. Biz İstanbul olarak dünyanın göz bebeğiyiz. Bu nedenle asla emellerinden vazgeçmeyecekler. Biz bir olursak ancak onları püskürtebiliriz. Bu noktada siz gençlere çok iş düşüyor" diye konuştu.

        İlçe Kaymakamı Harun Kaya da yaptığı konuşmada, gençlere vurgu yaparak, "Bugünün fethi topla, tüfekle olmuyor. Bugünün fethi işini en iyi yapan insanların eliyle gerçekleşiyor. Aziz Sancar Nobel ödülü alınca herkesin göğsü kabardı. Gelecek yüzyılın fethedenleri olacaksak, tarihe damga vuracak, insanların hayatlarını değiştirecek şeyler ortaya çıkarmalıyız" dedi.

        Ömer Halisdemir tiyatrosu duygulandırdı

        Protokol konuşmalarının ardından ise öğrenciler okudukları İstanbul şiirleri ve müzik dinletisi ile büyük alkış aldı. 15 Temmuz'da kahramanca şehit olarak tarihe adını yazdıran Ömer Halisdemir'i anlatan tiyatro oyunu ise törene damga vurdu. Bir silah sesiyle başlayan oyunda izleyenler Ömer Halisdemir'in konuşmaları ve hislerine tanık oldu. Oyun ayakta alkışlandı.

        (HB-ÖK-Y)

        06.10.2016 13:13:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler