Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        15 Temmuz Şehitler Parkı çalışmalarına dualarla başlandı

        İSTANBUL (İHA) - Askerin boşalttığı Metris Kışlası içinde 170 dönüm arazide yapılacak 15 Temmuz Şehitler Parkı çalışmaları, kurban kesilerek dualarla başladı.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki başarısız darbe teşebbüsünün ardından alınan karar gereği, şehir dışına taşınan birliklerin boşalttığı alanlar halkın hizmetine sunulmaya başlıyor. Metris Kışlası da bu kapsamda, 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı ile Esenler Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği 15 Temmuz Şehitler Parkı olacak. 170 dönüm alana sahip Parkın çalışmaları kurban kesilerek dualarla başladı. 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın daha yeşil bir Esenler için hayırlara vesile olması temennileriyle Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da ekibiyle birlikte kışladaki yerini aldı. Kurban kesiminin ardından bu topraklar için canını feda eden şehitler için dualar edildi. 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın 1 buçuk ay sonra tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

        Metris Kışlası

        Metris Kışlası, 1912 ile 1953 yılları arasında eğitim, atış ve tatbikat alanı olarak kullanıldı. Kuruluş yıllarında bir dönem Topçu Mektebi de bölgede faaliyet gösterdi. Atatürk, 28-29 Mayıs 1936 tarihinde Harp Akademileri'nce Metris Kışlası'nda icra edilen tatbikatı izledi.

        Kışla, 1953 yılından itibaren ulaştırma sınıfı birlikleri tarafından kullanılmaya başlandı. Bu tarihte, 1. Ordu Komutanlığı'nın ulaştırma faaliyetlerini icra etmek üzere 475. Ulaştırma Hafif Oto Tabur Komutanlığı teşkil edildi. 1981 yılında kışla içerisinde yer alan Metris Ceza ve Tutukevi, Adalet Bakanlığı'na devredildi.

        (HK-MK-Y)

        06.10.2016 14:51:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler