Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta yol asfaltlama çalışması

        - Muş Valisi Seddar Yavuz:

        - "Terör örgütlerine asla göz açtırmadan gerekeni yapacağız"

        - "Vatandaşlarımızdan isteğimiz; devletine güvensin, yanında yer almaya devam etsinler"

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu

        MUŞ (İHA) – Muş Valisi Seddar Yavuz, terör örgütlerine tepki göstererek, "Devletimiz masum vatandaşlarını şefkatle kucaklarken, kamu düzenini ve kamu güvenliğini tehlikeye sokan, ülkeye ihanet eden PKK, DAEŞ, FETÖ ve DHKP-C gibi terör örgütlerine de balyoz gibi inmesini bilen büyük bir devlettir" dedi.

        Muş Valisi Seddar Yavuz, İl Özel İdaresi ekiplerince Hasköy ilçesine bağlı Dağdibi köyünde yürütülen asfaltlama çalışmalarını inceledi. Kaymakam Hüseyin Göktürk, Belediye Başkanı Mürsel Özen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ile birlikte incelemelerini sürdüren Vali Seddar Yavuz, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir. Büyük devletlerin temel özelliklerinden bir tanesi şefkati, diğeri ise kudretidir. Devletimiz masum vatandaşlarını şefkatle kucaklarken, kamu düzenini ve kamu güvenliğini tehlikeye sokan, ülkeye ihanet eden PKK, DAEŞ, FETÖ ve DHKP-C gibi terör örgütlerine de balyoz gibi inmesini bilen büyük bir devlettir" dedi.

        Dağdibi köyünü daha önce ziyaret ettiğinde yolun bozuk olduğunu fark ederek yapılması için talimat verdiğini kaydeden Vali Yavuz, "Bu yolun daha önce geldiğimde bozuk olduğunu gördüğümde, yapılması için talimat vermiştim. Bugün de yapılan asfaltlama çalışmasını incelemek üzere buradayız. İlimizde şu ana kadar yaklaşık 500 kilometre asfaltlama yaptık. Bu hakikaten Muş tarihinde de önemli bir dönüm noktasıdır. Bizim vatandaşlarımızdan isteğimiz devletine güvensin, devletin yanında yer almaya devam etsinler. Bizler onların hizmetinde ve hizmetkârları olmaya devam edeceğiz. Çünkü hep beraber yeni baştan büyük Türkiye'yi kuracağız ve yeniden mazlumların umudu olmaya devam edeceğiz. Biz sadece 78 milyon vatan evladını kucaklamıyor; Balkanları, Kafkasları, Ortadoğu'yu hatta Afrika'yı kucaklayan bir devletiz. Bunu yaparken köyümüzden, mahallemizden, ilçemizden, ilimizden yani en yakınımızdan başlayacağız. Bunu yapabilmek için de biraz önce söylediğim gibi kenetlenmemiz, kucaklaşmamız, kendi aramızdaki sorunları süratle çözmemiz gerekiyor. Bu bağlamda da terör örgütlerine asla göz açtırmadan gerekeni yapacağız. Şu anda Şenyayla bölgesinde bir operasyon icra ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        Halkın, devletinin yanında olduğunun en önemli göstergesinin polis ve askerle birlikte fedakârca görev yapan köy korucularının olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "Vatandaşlarımızın köy korucusu olmak istemeleri, devletin haklı olduğunu, onun yanında yer almak ve bu mücadeleye katkı vermek istediğini gösterir. İşte Türkiye düşmanlarının hazmedemediği şey de budur. Onlar istiyorlar ki, etnik bir kavga çıksın. Hâlbuki bu ülkede etnik bir sorun yok. Çünkü bir Kürt'ün, bir Arap'ın herhangi bir etnik kökene sahip vatandaşımızın Cumhurbaşkanı, Başbakan, vali olmasının önünde hiçbir engel yok" şeklinde konuştu.

        İncelemeler sırasında vatandaşlarla da görüşen Vali Yavuz, sorun ve talepleri de dinledi. Daha sonra Vali Yavuz ve beraberindekiler ilçeden ayrıldı.

        (UU-MSA-Y)

        06.10.2016 15:48:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler