Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Saklı cennet Yedigöller

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Erzurum'un Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesi'nden akan suların oluşturduğu irili ufaklı yedi göl, yörede ilgi gören doğa harikalarının başında geliyor. Çok sayıda yerli ve yabancı turist Uzundere'nin sahip olduğu tarihi eserleri ve mistik dokusunu görmeye geliyor.

        Erzurum'a 100 kilometre uzaklıktaki Uzundere ilçesinde bulunan Tortum Şelalesi muhteşem doğal güzelliği ile görenleri adeta büyülüyor. Afrika'daki Zambezi Nehri üzerindeki 120 metrelik Vietorio Şelalesi ve ABD'deki Erie Gölü ile Ontario Gölü arasındaki 51 metrelik Niagara Şelalesi'nin ardından, 22 metrelik genişliği ve 48 metrelik yüksekliği ile dünyanın üçüncü büyüklükteki şelalesi olan Tortum Şelalesi, hem ziyaretçiler hem de piknik için bölgeye gelen vatandaşlara unutulmaz anlar yaşatıyor. Tortum Şelalesi'nden akan suların oluşturduğu irili ufaklı yedi göl de yörede ilgi gören doğa harikalarının başında geliyor. Ulubağ köyü sınırlarında bulunan 800 rakımdaki göller, çevredeki yeşil bitki örtüsü ile büyüleyici bir etkiye sahip. Göllerden en büyüğünün etrafını çevreleyen kanyon ise eşine az rastlanır bir manzara oluşturuyor. Mesire yeri olarak kullanılan göllerin ziyaretçi sayısında yaz ve sonbahar mevsimiyle artış yaşanıyor.

        (AA-AA-Y)

        06.10.2016 16:55:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler