Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkentte Siirt tanıtım günleri başladı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Niyazi Deniz

        SİİRT (İHA) - Siirt Valiliği öncülüğünde çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından Ankara'da düzenlenen 'Siirt Tanıtım Günleri' Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

        Siirt'in yanı sıra Türkiye'nin birçok ilinde bulunan siyaset, bürokrat ve iş dünyası çevresinin katılımıyla düzenlenen tanıtım günleri, gençlik merkezi gösteri sanatlar topluluğunun gösterisi ile başladı. Törenin açılışında konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, tarihi geçmişi 12 bin yıla dayanan Siirt'in farklı kültür ve medeniyetleri bir arada yaşatan kadim bir şehir olduğunu söyledi. Siirt'e yaşayan tüm kültürlerin huzur iklimi ve kardeşlik hukuku içinde yaşadığına dikkat çeken Vali Tutulmaz, "Siirt kültürel değerleri doğal güzellikleri ve yaşam biçimi olmasına rağmen, bugün geldiğimiz noktada hak ettiği gelişmişlik düzeyinde olmadığını görüyoruz. Bu gelişmişlik düzeyini artırabilmenin yollarından biride işte bu tür etkinliklerdir" dedi.

        Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay da; Türkiye'de kültürlerin birbirini tanıması için bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söyledi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin arından davetliler, Siirt'in yöresel el sanatları ve yemeklerinden oluşan stantları gezdi.

        (MND-AKK-Y)

        07.10.2016 12:11:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler