Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kağızman'a yeni parklar yapılacak

        (Fotoğraflı)

        Serkan Çağlar

        KARS (İHA) - Selim Kaymakamlığınca hazırlanan ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)'ya sunulan park projeleri onaylandı.

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın destekleriyle hayata geçirilen proje ile Kağızman'a modern parklar yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

        Sosyal yaşam alanlarını arttırmak için Kağızman şehir merkezinde ve mahallelerde ilk etapta iki farklı yerde, Milli Egemenlik Caddesi, İlçe Jandarma Komutanlığı karşısına ve İnönü Caddesi'ne İlçe Müftülüğü arkasına 2 adet park yapılacak.

        Kağızman Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Kağızman Belediye Başkanlığı'nca da Serhat Kalkınma Ajansı'na (SERKA) sunulan 2 adet park projesi onaylanarak ödenek aktarımları yapılarak, ihale sürecine geçildi.

        Kağızman'ın her noktasında hem yeşil alanları, hem de sosyal donatı alanlarının arttırılması, çocukların ve gençlerin daha sağlıklı bir nesil olarak yetişmesi için çocuk parkları ve spor alanlarının çoğaltılması adına çalışmalar devam ediyor. İçerisinde salıncak, tahterevalli, zıp zıp, tırmanma parkuru, kum havuzu dış mekan spor aletleri, basketbol sahası, voleybol sahası, yürüyüş yolu, kamelya, pegola ve bankların bulunduğu parkların yapımının kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine açılması hedefleniyor. Ayrıca Şehit P. Er Erdal Oral adı yeni yapılacak parkta yaşatılacak.

        Öte yandan, Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, Kağızman'ın güzelleşmesi adına hayata geçirilen bütün projelerde olduğu gibi her iki park projesinin de hayata geçmesine vesile olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a Kaymakamlık ve İlçe halkı adına teşekkür etti.

        (SÇ-AA-Y)

        07.10.2016 13:20:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler