Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'deki sulama göletlerindeki su miktarı yeterli

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar, Mezitli ve Erdemli ilçelerindeki 4 sulama göletinde yapılan incelemeler sonucunda, göletlerdeki su miktarının ve su seviyesinin yeterli olduğunu bildirdi.

        Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Toroslar, Mezitli ve Erdemli ilçelerinde bulunan ve bölgede tarımsal faaliyet yapan çiftçilerin sulama ihtiyaçlarını karşıladıkları Evcili Değirmendere göleti, Toroslar Değnek göleti, Mezitli Tepeköy göleti ve Erdemli Karakız göletinde incelemelerde bulundu. İncelemeler sonucunda 1 milyon 635 bin m³ ve 9 bin 800 dekar arazi sulama kapasitesi olan Evcili Değirmendere göleti, 1,5 milyon m³ ve 4 bin 250 dekar arazi sulama kapasitesi olan Toroslar Değnek göleti, 6 milyon 39 bin m³ ve 15 bin dekar arazi sulama kapasitesi olan Mezitli Tepeköy göleti ile 3 milyon 240 bin m³ ve 6 bin 100 dekar arazi sulama kapasitesi olan Erdemli Karakız göletinde sulama mevsimi sonuna kadar su seviyesinin yeterli olduğu görüldü.

        (KYM-Y)

        07.10.2016 14:36:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler