Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selçuk'ta sanayi sitesi projesi start alıyor

        (Fotoğraflı)

        Nilüfer Öztürk Silay

        İZMİR (İHA) - Büyük bölümü İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Kalkınma Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirilecek olan İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Sanayi Sitesi Güzelleştirme projesi yapım öncesi esnafına tanıtıldı.

        Selçuk ilçesindeki Efes Sanayi Sitesi Güzelleştirme projesinin tanıtımı için program düzenlendi. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, iş yerleri için ecrimisil ödeyen sanayi esnafına da müjde verdi. Bu konuda hukuksal olarak bütün çalışmaları yaptıklarını kaydeden Başkan Bakıcı, "Esnafımızı ecrimisil ödemekten kurtarırız. Esnafımız ne zaman istiyorsa; biz belediye olarak bu konuda harekete geçeriz" dedi.

        Esas olan alanı güzelleştirmenin yanında Selçuk esnafına destek vermek olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, "Biz her zaman insan odaklı, insanı dikkate alan bir proje gerçekleştirmeyi esas alıyoruz. Bu proje de bunlardan biridir. Burada yapılacak olan çalışma ile Sanayi Sitemizdeki su basma ve çamur gibi sorunlar ortadan kalkacaktır. Temennimiz daha sağlıklı, daha uygun ortamlarda esnafımızın işlerini görmesidir" diye konuştu.

        Efes Sanayi Sitesinde yapılacak örnek çalışmanın en iyi şekilde gerçekleşmesini sağlayacaklarının altını çizen Başkan Bakıcı, "Bu konuda esnafımızı üzecek hiçbir adımı atmayacağız. Böyle bir anlayışımız yoktur. Bizim için esas olan insanımızdır, esnafımızdır. Hiçbir siyasi düşünce olmadan bunu yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana hiçbir siyasi düşünce ile hareket etmedim, etmeyeceğim de. İnsanımızın ve esnafımızın menfaati neyse o şekilde hareket edeceğiz" diye konuştu.

        23 Haziran 2016 tarihinde Selçuk Belediyesi ve İZKA arasında imzalanan sözleşme ile temelleri atılan projenin iki yılda tamamlanması öngörülüyor. Selçuk Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Cansu Bakıcıol tarafından sunumu yapılan projenin yüzde 75'i İZKA desteğiyle, yüzde 25'lik kısmı da Selçuk Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla yapılacağı kaydedildi. Proje ortakları arasında Selçuk Ticaret Odasında (STO) da yer aldığı belirtildi.

        (NÖS-HG-Y)

        07.10.2016 15:12:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler