Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Palandöken Belediyesi, aşure ikram etti…

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Palandöken Belediyesi tarafından geleneksel hale getirdiği Aşure ikramını bu yılda yaparak ilçe genelinde farklı noktalar da cuma namazı sonrası halka aşure dağıttı. Muharrem ayının güzelliklerini vatandaşla paylaşma düşüncesi ile Kayakyolu Hacı Osman Efendi Camii, Yunus Emre mahallesi Baba Dereli Camii, Sakıp Efendi Camii, Alvarlı Efe Camii, Yıldızkent Selimiye Camii, Yenişehir Ebu İsak Camii ve Yenişehir Müftü Solakzade Camii önünde stantlar kurularak toplamda 20 bin kişiye Cuma namazı çıkışı aşure dağıtan Palandöken Belediyesi halkın yoğun ilgisi ve memnuniyeti ile karşılaştı.

        BULUTLAR," MUHARREM AYIMIZ BİRLİĞİMİZE VE KARDEŞLİĞİMİZE VESİLE OLSUN"

        Cuma namazı çıkışı vatandaşlara kepçelerle aşure ikramında bulunan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Halkla bütünleşmeyi belediye olarak çok önemsediklerini belirtti. Başkan Bulutlar;" Hicri yılbaşımızın ve aşure gününün tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kutsal aylarımızdan birisi olan Muharrem ayını idrak ediyoruz. Muharrem ayı Hz. Adem'den günümüze kadar vuku bulan bir çok hadiselerin yaşandığı bir aydır. Ayrıca yine bu ayda yüreklerimizi dağlayan Kerbela'da Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (Sav)'in torunlarının şehit edildiği yine muharrem ayına rastlamaktadır. Dolayısıyla kardeşliğe birlik ve beraberliğe dayanışmaya katkısı olsun düşüncesiyle Palandöken Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Aşure ikramlarımız Palandöken ilçemizin 11 farklı noktasın da yaklaşık 20 bin kişiye ikramda bulunduk. İnşallah bu geleneğimizi devam ettirecek ve gelecek kuşaklara da aktaracağız" diye konuştu

        PALANDÖKEN BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

        Palandöken Belediyesinin her yıl geleneksel hale getirdiği Aşure ikramına katılan Palandöken İlçe Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Aziziye İlçe Kaymakamı Zafer Öz, Yakutiye İlçe Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, Palandöken İlçe Müftü vekili Abdullah Temur ve Palandöken İlçe Millieğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu ise,''Yaptıkları açıklamalarda Böylesine güzel, anlamlı ve hayırlı bir ay olan Muharrem ayında dostluğumuzu, kardeşliğimizi pekiştiren etkinliği yaşatmasından dolayı Palandöken Belediye Başkanımız Sayın Orhan Bulutlara teşekkür ederiz" diye konuştular Etkinlikte aşure ikramını kabul eden vatandaşlarda Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'a, teşekkür ederek, "İçinde kardeşlik, dostluk ve paylaşım olan bu güzel ayı yaşamaktan dolayı çok mutluyuz. Bu güzel organizasyon için Başkanımıza bir kere daha teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

        (ERZ-AT-Y)

        07.10.2016 15:17:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler