Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mahabad Bulvarı'nda sinyalizasyon çalışması

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, trafik akışının çok hızlı seyrettiği Mahabad Bulvarı'nda yayaların güvenliğini sağlamak amacıyla sinyalizasyon çalışması başlattı. Çalışma bulvara bağlanan 6 kavşakta yürütülerek, bu ay sonunda tamamlanacak.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, trafik akışının yoğun ve hızlı seyrettiği Mahabad Bulvarı'nda yayaların güvenliğini sağlamak amacıyla sinyalizasyon sistemi kuruyor. Sinyalizasyon sistemi, Mahabad Bulvarı'na bağlanan Tekel, Diclekent, Nazım Hikmet, Selahattin Eyyubi, Musa Anter ve Fırat Bulvarı kavşaklarına yerleştirilecek. Akıllı kavşakla uyumlu bir şekilde yapılacak ve tek merkezden kontrol edilecek olan sistem sayesinde trafik akışı düzenlenecek, yayaların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesi sağlanacak.

        Sinyalizasyon sistemi engelliler düşünülerek yapılacak, özellikle görme engelliler için trafik ışıklarının bulunduğu yerlere sesli buton sistemi kurulacak. Mahabad Bulvarı'ndaki sinyalizasyon döşeme sistemi bu ay sonunda tamamlanacak.

        (BE-AKK-Y)

        07.10.2016 15:33:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler