Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hisarcık'ta 16 çiftçiye yerli sarımsak tohumu dağıtıldı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Akçay

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 'Sebze tarımını geliştirme' projesi kapsamında 13 çiftçiye Özel İdare kaynaklı bin 725 kilogram yerli sarımsak tohumu dağıtımı yapıldı.

        Ulaşlar köyünde yapılan sarımsak tohumu dağıtım töreninde Özel İdare Kaynaklı 'Sebze tarımını geliştirme' projesi kapsamında 16 çiftçiye 23 dekar alanı kaplayan bin 725 kilogram sarımsak tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

        Törende bir konuşma yapan Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, "Bizlerin projelerinde sizlere sunmaya çalıştığımız şey diğer illerde bir örneği bulunmayan yöntemdir. İl Müdürlüğü'ne tarım iç ayrılan bütçe 2014 yılı için 600 bin TL, 2015 yılında 1 milyon TL, 2016 yılı için ise 1 Milyon 100 bin TL. Sizler çok çalıştığınız ve para kazandığınız sürece inşallah önümüzdeki yıl 1,5 Milyon lira ayrılır. Böylece biz de size daha çok hizmet ederiz. Sarımsak buğdaya göre 8-10 kat daha fazla para kazandıran bir ürün, Üstelik bu sarımsaklar Şaphane Üçbaş köyünden temin edilen kendi yerli çeşidimiz. Daha önce buralarda farklı çeşitlerin denemesi yapılmış ancak başarılı olmamış. Kendi yerli çeşidimizi tercih etmemizin sebeplerinden bir tanesi de buranın kendi toprağına, kendi suyuna, kendi havasına adapte olmuş ve bize göre daha kaliteli bir sarımsak çeşidi olması" diye konuştu.

        Ulaşlar köyünde yapılan tohum dağıtım töreninde 16 çiftçiye, Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Alt Yapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Ali Erbey, İlçe Özel İdare Müdürü Mevlüt Erkul, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Kılıç ve Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan tarafından sarımsak tohumu dağıtıldı.(MA-EFE)

        07.10.2016 16:05:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler