Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Varşova'daki iş forumuna çıkarma yaptı

        (Fotoğraflı)

        Nilüfer Öztürk Silay

        İZMİR (İHA) - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) organizasyonunda Varşova'da düzenlenen Türkiye-Polonya iş forumunda, ticari ilişkilerin geliştirilmesi için önemli iş birliği protokolleri imzalandı.

        Polonya'dan gelen iş birliği çağrıları üzerine iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım hacmini artırma hedefiyle düzenlenen forum EBSO ve Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşti. Programlarda, İzmir - Polonya hattında ticari işbirliklerini geliştirmek, İzmir'i Varşova'ya dolayısıyla Polonya'ya tanıtmak için işbirliği protokolleri de imzalandı. Foruma ilişkin açıklama yapan Selçuk Ticaret Odası (DETO) Başkanı Koray Yolcu, Polonya'nın İzmir için önemli bir partner olduğunu söyledi. Yolcu, "Pek çok sanayi dalında ve gıda alanında birçok yatırım imkanı sunan Avrupa'nın büyüyen ekonomisini yakından görme imkanı bulduk. Selçuk'un tarım ve turizm alanındaki yatırım fırsatlarını anlattık. Devletin dışında bizlerin de yapacağımız işbirlikleriyle bundan sonraki süreçte birbirimizin eksiklerini tamamlayıp, ortak taraflarımıza daha sıkı sarılmak için Polonya'da iş forumu düzenledik" ifadelerini kullandı.

        Polonya Ticaret Odası Başkanı Andrej Arendarski ise, iki ülke arasındaki 602 yıllık ortak geçmişe vurgu yaparak, "İzmirli işadamlarıyla bir arada olmaktan son derece mutluyuz. Meclisimizde de ticari strateji planları hazırlanıyor. Böylece gerek Türkiye, gerek diğer ülkelerle çok daha etkin işbirliği oluşacak. Hem EBSO'ya, hem de TOBB'a güvenebileceğimiz gibi sizler de bize güvenebilirsiniz. Dostluk her iki ülke için de en üst seviye. Doğal olarak hem Türkiye'nin, hem Polonya'nın gelişmesine katkı sağlamış olacağız. Şimdiye kadar iki ülke ilişkileri ticarete dayalı büyüdü. Artık yatırımla büyüme zamanı" dedi.

        (NÖS-HG-Y)

        07.10.2016 16:11:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler