Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altın gününe değil, kent gezisine gidiyorlar

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        İZMİR (İHA) - Konak Belediyesi'nin kent kültürünü ve tarihini tanıtmak amacıyla başlattığı geziler büyük ilgi görüyor. Haftada bir gün düzenlenen ve katılımcılarını kadim şehrin izlerinde keyifli bir yolculuğuna çıkaran ücretsiz tarih turları aynı zamanda sosyalleşme fırsatı da sunuyor. Öyle ki İzmirli kadınlar artık altın günlerinde bir araya gelmek yerine, yaşadıkları kentin daha önce hiç görmedikleri yerlerine giderek tarihin biriktirdiği zenginlikleri keşfetme şansı buluyor.

        Konak Belediyesi'nin kent tarihi gezilerinin yeni sezondaki ilk turu 25 kadının katılımıyla gerçekleşti. Konak Belediyesi Kent Tarihi Birimi'nden Burcu Yaprak'ın rehberlik ettiği geziye konuk olan kadınlar, Kadifekale, Agora ve Basmane gibi Konak'ın tarihi semtlerini dolaştı. Sabah saat 10.00'da Konak Belediyesi'nin Basmane'deki hizmet binası önünden servisle alınan konukların ilk durağı Kadifekale oldu. İzmir Körfezi'nin eşsiz manzarasını tarihi kalenin surlarından seyretme fırsatı bulan kadınlar daha sonran Basmane'deki Aya Vukla (Aziz Vukolos) Kilisesi'ni gezerek tarihi kilise hakkında bilgi aldı. Kilise bahçesinde bulunan Basın Müzesi'ni de gezen konuklar bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

        Adım adım Basmane

        Ücretsiz düzenlenen kent tarihi gezileri kapsamında Basmane'nin sokaklarını adımlayan kadınlar gezi sırasında; Kumrulu Mescid, Altınpark Kazı Alanı, Konak Belediyesi'nin Radyo ve Demokrasi Müzesi ile Kadın Müzesi'ni, Tarihi Emniyet Oteli'ni, Kıllıoğlu Hamamı'nı, Dönertaş Sebili'ni, Yahudilerin kaldığı Kortejo evlerini görme ve tanıma fırsatı buldu. Gezinin son durağı ise Konak Belediyesi'nin tarihi bir evde hizmet veren Basmane Semt Merkezi oldu. Burada kendilerine ikram edilen çayları içerek yorgunluklarını atan kadınlar, İzmir'de yaşayıp bugüne kadar görmedikleri bu yerleri gezmekten, şehrin en önemli tarihi mekanlarını tanıma fırsatı bulmaktan ve tarihin biriktirdiği zenginlikleri keşfetmekten duydukları mutluluğu dile getirdi.

        Rezervasyon yaptırın

        Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın göreve gelir gelmez kurduğu Kent Tarihi Birimi'nce düzenlenen kent tarihi gezileri her hafta perşembe günü yapılıyor. Sabah saat 10.00'da başlayan geziler saat 16.00'ya kadar sürüyor. İzmir'in kalbi Konak'ın zengin tarihi değerlerini görme fırsatı sunan turlara her yaştan ve her kesimden vatandaşlar ücretsiz katılabiliyor. Gezi için bir hafta öncesinden Konak Belediyesi'nin 484 53 00 numaralı telefonundan 2902 dahili hattını arayarak rezervasyon yaptırmak yeterli oluyor.

        (CA)

        08.10.2016 10:07:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler